Eigentijdse romans

Martin, Charles – Waar de wereld in de oceaan valt

Inhoud:

‘Waar de wereld in de oceaan valt’ van Charles Martin gaat over Murphy Shepherd, een man met vele geheimen. Voor de buitenwereld is hij priester annex kluizenaar, in werkelijkheid redt hij levens. Rouwend om het verlies van zijn mentor stapt hij in zijn boot om afscheid te nemen. Maar dit plan wordt verstoord als hij een vrouw genaamd Summer oppikt, die haar verdwenen dochter zoekt. Samen worden Murphy en Summer de donkere wereld van hedendaagse slavenhandel ingetrokken. Met de hulp van onverwachte nieuwe vrienden gaan ze de strijd met de klok aan om het meisje te vinden.

Waardering:

In het eerste hoofdstuk moet Murph afscheid nemen van zijn vriend Fingers en zijn vrouw Marie. Hij is er kapot van.
Maar hij moet al snel weer aan het werk. Eerst ontmoet hij de 16-jarige Angel, duidelijk een slachtoffer van mensenhandelaars. Zij zetten partyschepen in met veel alcohol en drugs om jonge meisjes binnen te halen. Ondertussen worden ze verkocht op darkweb en na een paar weken verhandeld. Murph en zijn partner Fingers werken voor de regering om deze handel tegen te gaan. Ze proberen de meisjes op tijd te bevrijden, maar de handelaars zijn heel slim en rijk.
Als Murph Summer uit het water trekt neemt hij haar mee. Zij blijkt Angels moeder te zijn en ze gaat met hem mee om Angel te zoeken. Onderweg pikken ze ook nog een hond en zijn baas Clay op. Later komt ook nog Ellie daarbij.
Al snel blijkt dat Murph niet alleen een soort agent is, maar ook priester en ontzettend rijk. Hij heeft ook een verdrietig verleden. Wie is hij?

Het blijkt ontzettend moeilijk te zijn om Angel te vinden. Als ze dichtbij komen, is de groep vaak al weg. Ze wisselen van boten en locatie.

Dit is een spannende roman met veel diepgang. Het is vreselijk hoe jonge meisjes verleid worden en verhandeld als vlees. De details van de wateren zijn soms wat storend en het heeft soms wel wat weg van een actieroman met een superheld. Maar het karakter van Murph is goed uitgediept en alhoewel de bijbel er niet veel direct in voorkomt zitten er wel degelijk bijbelse thema’s in (verlossing, vergeving, genade). Ook is het verhaal niet voorspelbaar en heeft het goede wendingen.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029729888
Aantal blz: 368
Prijs: € 22,90

Extra:

Lees het leesfragment