Historische romans

Starns Clark, Mindy & Meissner, Susan – De klokkenmaker van de Amish

Inhoud:

De pasgetrouwde Matthew Zook wil de winkel van zijn familie gaan uitbreiden, maar een onenigheid over het eigendom van een stuk land zet alles op losse schroeven. Er rijzen nieuwe vragen over het mysterieuze verleden van deze plek.
Jaren geleden bevond zich in hetzelfde pand een klokkenwinkel die geleid werd door een jonge Amish klokkenmaker, Clayton Raber. Hij stond bekend om zijn korte lontje en werd gearresteerd voor de moord op zijn geliefde vrouw. Bijna iedereen, ook zijn eigen familieleden, dacht dat hij het ook daadwerkelijk had gedaan, zelfs toen de aanklachten werden ingetrokken. Geïsoleerd en veroordeeld door iedereen, brak Clayton met de kerk en verliet Lancaster County. Niemand had ooit nog iets van hem gehoord.
Nu kan Matthew de eigendomskwestie alleen oplossen als hij Claytons verblijfplaats achterhaalt. Maar komt hij hiermee een moordenaar op het spoor?

Waardering:

Het derde deel van de serie ‘De mannen van Lancaster County’. Matthew Zook zit vol plannen om de winkel uit te breiden. Maar op de dag dat ze gaan beginnen, wordt hij tegengehouden. Het blijkt dat een stukje grond, waarvan ze altijd gedacht hebben het in bezit te hebben, toch niet bij hun perceel blijkt te horen. Het stukje grond staat op naam van Clayton Raber de klokkenmaker, die hier vroeger woonde. Voor Matthew is het belangrijk om de oude Clayton zo snel mogelijk te vinden.
Maar dat valt niet mee… Nadat Clayton beschuldigd werd van moord op zijn vrouw, is hij vertrokken. En het lijkt erop dat hij geen sporen nagelaten heeft..
Het boek is verdeeld in 3 delen. Het grootste stuk, het tweede deel’ verteld het verhaal van Clayton. Clayton is een goede man maar voelt zich minderwaardig door zijn lichamelijke handicap die hij heeft overgehouden aan een ongeluk. Al jaren heeft hij gevoelens voor Miriam, zijn buurmeisje, zonder hoop dat het iets kan worden. Zijn eenzaamheid is voelbaar. Als Miriam haar naam gered moet worden wordt Clayton gevraagd met haar te trouwen, ondanks dat Miriam niet op hem verliefd is. Zijn onvoorwaardelijke liefde komt in alles naar voren. Tragisch is de dood van Miriam. Vreselijk dat Clayton hiervan de schuld krijgt en hij moet besluiten zijn winkel te sluiten en de gemeenschap te verlaten.
Het verhaal bestaat uit veel emoties en prachtig uitgewerkte karakters, in het bijzonder die van Clayton. Reëel, boeiend en het heden en verleden zijn mooi in elkaar verweven. Een prachtige afsluiting van deze trilogie!

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512292
Aantal pagina’s: 370
Prijs: € 20.90