Spannende boeken

Gallier, Laura – Wat je niet ziet

Inhoud:

 
In maart, tijdens Owen Edmonds laatste jaar op de middelbare school, hebben al elf leerlingen van de Lincoln Forest High School zelfmoord gepleegd. Te midden van alle media-aandacht en sensatiebeluste omstanders blijft Owen rustig, totdat hij zijn eigen bijna-doodervaring heeft en wakker wordt in een compleet andere realiteit. 
Owen probeert grip te krijgen op wat hij ziet, en gaat op zoek naar antwoorden. Hij blijkt de enige te zijn die de werkelijkheid kan zien. Daarom ziet hij het als zijn taak om de mensen waar hij van houdt te redden. Een moeilijke taak als niemand je gelooft…
 

Waardering:

 
Dit boek doet erg denken aan het horror genre. Owen heeft een groot stuk land geërfd. Als hij daar een man tegenkomt die hem water te drinken geeft uit een put gaat hij dingen zien die anderen niet zien. Hij ziet dat de meeste mensen een boei met kettingen om hun nek hebben hangen. Ook hebben ze snoeren uit hun achterhoofd steken. Hij schrikt zich kapot! Zelfs zijn moeder heeft ze.
Na een aantal dagen gaat hij naar school. Daar wordt het alleen maar erger, want daar ziet hij enge wezens die hij creepers noemt. Zij vallen mensen aan en fluisteren hen nare gedachten in. Gedachten die ze tot zelfmoord aan zet. 
Niemand gelooft hem en hij houdt al snel zijn mond. Totdat hij een meisje ontmoet dat licht uitstraalt en geen kettingen heeft. Zij is een christen, maar niet alle christenen stralen licht uit.
Met haar gaat hij het gevecht aan tegen de creepers. 
 
Een heel spannend boek, dat vooral jongere lezers (16+) aan zal spreken. Het verhaal heeft veel losse eindjes en dat maakt het wat rommelig.
Het wil duidelijk maken dat er meer is dan we zien. Er zijn duivels en engelen om ons heen die om ons strijden. De namen op de kettingen zijn niet altijd duidelijk, de eigenschappen wel.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Barnabas
ISBN 9789085203001
Aantal blz: 336
Prijs: € 19,95