Spannende boeken

Rosenberg, Joel C. – Het Kremlin Complot

Serie ‘Marcus Ryker’ deel 1. Verder verschenen Russische roulette, Machtsstrijd in Jeruzalem, Het Beiroet protocol en De Libië tactiek

Inhoud:

Razendsnelle politieke thriller, actueler dan ooit!
Juist op het moment dat oplopende spanningen tussen Noord-Korea en Iran het uiterste vergen van de Amerikaanse president, verschijnt er een nieuwe, onheilspellende dreiging aan de horizon: de Russische president is koortsachtig bezig de macht in handen te krijgen en de oppositie de mond te snoeren. Hij plant een gewaagde, bliksemsnelle militaire aanval die de NAVO uiteen kan rukken en Washington en Moskou op de grens van een kernoorlog kan brengen. Mij heeft heeft geen rekening gehouden met voormalig agent van de geheime dienst, Marcus Ryker, getraind om te beschermen, maar bereid te moorden om zijn land te verdedigen.

Waardering:

Al in het begin worden de carrières van de Amerikaan Marcus en de Rus Oleg tegenover gezet. Beiden dienen hun land uit vaderlandsliefde. Marcus meldt zich na de terroristische aanval op de Twin Towers direct aan bij de mariniers.
Daarvoor gaat hij verschillende keren naar Irak, waar hij hard vecht. Hij ontvangt daarvoor het purple heart.
Na 4 jaar wordt kiest hij voor zijn gezin en gaat niet verder in het leger. Hij komt in de veiligheidsdienst. Maar daardoor is hij ook heel vaak weg van zijn gezin.
Oleg komt in dienst bij de Russische president doordat hij zijn schoonzoon wordt. Eerst mag hij alleen onbelangrijke dingen notuleren maar hij krijgt steeds belangrijkere taken. Daarmee groeit ook het vertrouwen van de president in hem. Maar wat hij ziet gaat hem steeds meer tegen staan. De president is gek op geld, seks en drank. Hij geeft er niks om dat veel Russen het arm hebben. En hij wil steeds meer landen annexeren. Een tijdlang lijkt hij daar mee weg te komen, maar het wordt steeds spannender en Oleg vreest een kernoorlog.
Beide mannen zijn een spil in een bijzonder gevaarlijke situatie. Kunnen zij een ramp tegenhouden?
Het is bijna eng hoe realistisch dit boek van Rosenberg is. Hij tekent de Russische heerser zoals Poetin is. Natuurlijk weet hij niet precies wat hij denkt, maar sommige gebeurtenissen zijn echt gebeurd.
Het boek is vooral op het einde erg spannend. Boeiend en knap geschreven!

Gegevens:

Uitgeverij Boekencentrum
ISBN 9789023954736
Aantal blz: 429
Prijs: € 22,50