Eigentijdse romans,  Romans

Garlough Brown, Sharon – Kleuren van hoop

‘Kleuren van hoop’ is het vervolg op ‘Reisgenoten’

Inhoud:

In Kleuren van hoop van Sharon Garlough Brown zetten de vier vrouwen uit Reisgenoten de volgende stap in hun geloofsreis.
Megs dochter is uitgevlogen. Ze gaat naar Londen om haar dochter te bezoeken, maar niets gaat volgens plan. Ijverige studente Charissa heeft graag alles onder controle, maar dat wordt lastig als je onverwacht zwanger wordt. Pastor Hannah is op sabbatical en probeert rust te vinden, maar oud verdriet steekt de kop op. En dan is er Mara, die heel wat te stellen heeft met haar moeilijke gezin.
Samen met deze vrouwen ontdek je dat het leven soms voelt als twee stappen vooruit, en dan weer één achteruit. Maar er is altijd hoop.

Waardering:

In deze roman volgen we de verdere reis van de vier vrouwen die we in “Reisgenoten” ontmoetten. Na hun gewijde reis houden ze contact met elkaar en bemoedigen ze elkaar.

Meg zet een ongelooflijke grote stap: ze bezoekt haar dochter in Londen. Helaas gaat de ontmoeting niet zoals verwacht. Haar dochter blijkt erg veranderd en Meg heeft het ontzettend moeilijk. Toch ziet ze Gods hand in mensen die haar helpen.

Hannah geniet van de relatie met haar vroegere vriend Nathan. Ze leert steeds meer om bij de dag te leven en om haar muren af te breken. Ook ziet ze beter waarom ze zich zo verantwoordelijk voelt om voor anderen te zorgen.

Mara heeft het erg moeilijk in haar huwelijk. Ze komt steeds verder van haar man en zoons af te staan. In dit boek gebeurt er veel op dat gebied. Maar ze houdt zich vast aan God en geniet van de vriendschap met de andere vrouwen.

Charissa heeft het moeilijk als ze ontdekt zwanger te zijn. Dit is niet volgens haar planning en stuurt haar plannen om te promoveren in de war. Zo kan ze haar perfecte scores niet op peil houden. Haar man verwelkomt de baby van harte en begrijpt Charissa niet. Ze moet leren om de touwtjes niet altijd in handen te hebben en dat alles niet om haar draait.

Het is erg mooi om te lezen hoe de vrouwen hun levensreis vervolgen na de gewijde reis. Je leest hoe ze sommige onderdelen van de gewijde reis gebruiken in hun geloofsleven. Ieder is anders en ieder gebruikt ook verschillende onderdelen.
In dit boek staan geen oefeningen en daardoor leest het meer als een roman. Toch is het een prachtig en waardevolle vervolg op “Reisgenoten”. Mocht je dat boek nog niet gelezen hebben, dan zou ik dat eerst doen.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029733731
Aantal blz 368
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment