Eigentijdse romans

Macias, Kathy – Diep geloof

Inhoud:

De negentienjarige Farah is opgegroeid in een strenge moslimfamilie in Saoedi-Arabië. Ze hoopt dat de aankomende Ramadan haar dichter bij Allah zal brengen. Maar dan verschijnt de profeet Isa – Jezus – in haar droom. Nura, een nicht van Farah, surft graag op internet. Zij komt bij toeval op een forum waar ex-moslims praten over hun nieuwe geloof in Isa. Als Nura en Farah ontdekken dat ze zich allebei aangetrokken voelen tot dit onbekende geloof wordt hun vertrouwen op de proef gesteld.

Waardering:

Farah en Noura, twee jong Arabische vrouwen voelen, afzonderlijk van elkaar, dat er meer is dan het islamitische geloof waarmee ze opgevoed zijn. Noura heeft contact met een Amerikaans meisje wat haar aanspoort zich te verdiepen in het Christelijke geloof.
Farah is een toegewijde islamitische vrouw maar ze wacht op ‘iets’ om de lege plek in haar op te vullen. Als ze droomt over ‘Isa’ weet ze dat dat het moet zijn.
De vrouwen nemen elkaar in vertrouwen. Ze weten dat ze een groot risico lopen en doen uiterst voorzichtig. Toch wordt hun geheim ontdekt en belijden ze hun geloof in Jezus. 
Indrukwekkend, hoe moedig deze jonge vrouwen zijn. Het zet stil bij de Christenvervolging en laat beseffen hoe bevoorrecht wij zijn.
Diep geloof is het derde deel in de serie ‘De kracht van het geloof’. Al de delen gaan over christenvervolging maar zijn alle drie weer zo anders dat het zeker niet verveelt!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029722308
Aantal pagina’s: 272
Prijs: € 19.95