Historische romans

Gist, Deeann – Een schone zaak

Inhoud:

 
In ‘Een schone zaak’ van Deeanne Gist gedraagt Essie Spreckelmayer zich niet helemaal zoals het een vrouw betaamt: ze fietst graag, vangt slangen en glijdt van trapleuningen af. Het wordt een hele kunst om een man te vinden die haar uitspattingen kan waarderen. 
 
Op de dag dat Essie dertig wordt, besluit ze niet langer kan afwachten en dat ze zelf de teugels in handen moet nemen. Als ze inderdaad een echtgenoot wil, zal ze op jacht moeten gaan. Ze schrijft alle gegevens van de vrijgezelle mannen uit haar kleine woonplaats in Texas die in aanmerking komen op, inclusief hun positieve en negatieve eigenschappen, doet haar ogen dicht en prikt met haar vinger een willekeurige naam. Zal ze hem ervan kunnen overtuigen dat hij haar echtgenoot moet worden? 
 
 

Waardering:

 
Het is 1894 en Essie is 30 jaar. Ze besluit om nu eens niet haar vader toe te laten te bieden op haar picknickmand. Dan zal er toch wel een andere man zijn die biedt? Maar dat blijkt geen goed plan te zijn.
Wanhopig als Essie is, besluit ze het heft in eigen handen te nemen. Ze gaat werken in de winkel, bij de weduwnaar Crook. Hij is van haar leeftijd en zij zal hem laten zien dat ze heel goed is in verkoop en de winkel beheren. Dat is ze inderdaad, want de verkoop stijgt behoorlijk. Maar krijgt ze daarmee ook meneer Crook?
 
Ondertussen komt er een hele knappe cowboy aan in het stadje. Essie valt meteen op hem en hij lijkt haar zowaar ook leuk te vinden. Zal het tot een huwelijk komen met hem? Is een huwelijk wel de weg die God voor haar bedoeld heeft?
 
Een boeiende, humoristische roman die heerlijk weg leest!
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Kok
ISBN: 9789029726771
Aantal blz: 352
Prijs: € 19,99
 

Extra: