Historische romans

Johnson, Christine – Vervlogen droom

Beloften van het Zuiden – deel 1

Inhoud:

Wanneer haar moeder sterft, keert Elizabeth Benjamin terug naar huis, in Key West. Ze is vastbesloten om zichzelf te veranderen in de perfecte, zuidelijke dame, zoals haar ouders altijd al van haar hebben verlangd, maar niets gaat volgens plan. 
Haar broer kan haar niet luchten of zien, de bedienden gehoorzamen haar niet, en Rourke O’Malley, de energieke man die ze zichzelf had beloofd uit haar hoofd te zetten, weigert haar zomaar te laten gaan. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, wordt duidelijk dat haar vader niet de man is die hij lijkt te zijn.
Als familiegeheimen aan het licht komen, wordt Elizabeth voor een moeilijke keuze gesteld: het vervullen van haar verplichtingen en afstand doen van haar dromen, of haar bevoorrechte leven achter zich laten om de man, die haar vader ziet als weinig meer dan een zeerover, te volgen.

Waardering:

In dit eerste deel van de serie ‘Beloften van het Zuiden’ maken we kennis met Elizabeth Benjamin.
Na vier jaar keert Elizabeth terug naar haar geboorteplaats Key West. De plaats waar er zoveel herinneringen liggen. Haar moeder is kortgeleden overleden en Elizabeth is van plan voor haar vader en broer te zorgen.

Maar het loopt allemaal niet zoals gepland. Het schip waarop Elizabeth maar haar oudtante en dienstmeisje zit lijdt schipbreuk. Hierdoor is de eerste persoon die ze ontmoet de berger  Rourke O’Malley; de man aan wie ze de afgelopen jaren iedere dag gedacht heeft en aan wie haar hart toebehoord. De gevoelens zijn wederzijds maar Elizabeths vader vind Rourke niet de geschikte man voor Elizabeth; hij heeft hiervoor een andere man op het oog. Maar Elizabeth is een koppige jonge vrouw die goed weet wat ze wil.
Elizabeth vind een dagboek van haar overleden moeder. Wat ze hierin leest maakt dat alles in een ander daglicht wordt geplaatst.

Een klassiek verhaal. Origineel is het niet; er zijn al een tal van romans verschenen over rijke jongedames waarvan verwacht wordt dat ze een gearrangeerd huwelijk aangaan maar hun hart aan iemand anders hebben verloren.

Toch verveelt het lezen van dit boek totaal niet! Het begint boeiend, zodat je meteen in het verhaal zit. Er zit ook veel afwisseling in. De vondst van het dagboek maar ook het verhaal over Anabelle, Elizabeths dienstmeisje, dat een vrij grote rol speelt in het boek.
Liefhebbers van romantische, historische romans kunnen hun hart ophalen. Ik kijk uit naar het tweede deel van de serie!

Gegevens:

Uitgeverij: De Parel
ISBN: 9789492408082
Aantal pagina’s :298
Prijs: € 19.95