Historische romans

Jagears, Melissa – De brief

Inhoud:

Dex Stanton heeft nooit veel tijd gehad om boekenwijsheid op te doen. Hij was te druk met het zorgen voor zijn familie. Nu hij naar het westen gaat, hoopt Dex zelf een gezin te stichten. Helaas loopt zijn poging om een postorderbruid te krijgen op niets uit; de bruid in spe drijft zelfs de spot met zijn vreselijke spelling. Hoewel hij beslist niet wil dat Rachel Oliver ontdekt hoe dom hij is, heeft hij hulp nodig en zij is de slimste vrouw van het stadje.

Rachel Oliver is drie jaar in het stadje blijven hangen, dagdromend over Dex Stanton, maar nu heeft ze er genoeg van. Als hij zo dwaas is een brief naar een bedrijf voor postorderbruiden te schrijven, moet hij dat zelf weten. Maar als ze Dex bijles gaat geven, beseft ze dat ze hem eigenlijk nog niet wil opgeven.

De tijd begint te dringen. Kunnen twee van de koppigste mensen uit het stadje hun trots opzij zetten om de liefde te vinden?
In deze novelle maakt u alvast kennis met een aantal personages uit Melissa Jagaers’ debuutroman Een Bruid om van te houden die medio 2014 zal verschijnen.

Waardering:

Deze novelle is een voorloper op de komende roman van de nieuwe schrijfster Melissa Jagears. De gebeurtenissen vinden plaats voor die in de roman “Een bruid om van te houden” voorkomen.
Er zijn weinig huwelijkskandidaten te vinden in het stadje waar Dex woont. Hij wil zijn geluk beproeven door te schrijven naar een postorderbruid. Maar die lacht hem uit om zijn slechte schrijven. Hij vraagt dan Rachel om hem beter te leren schrijven en lezen.
Deze novelle is boeiend en erg leuk om te lezen! Achterin is het eerste hoofdstuk van de volgende roman opgenomen. Dat belooft veel goeds!

Gegevens:

Uitgeverij Grace House Publishing
ISBN ISBN 9789077669792
Aantal blz: 141
Prijs: 6,95