Historische romans

Gist, Deeanne – Alles op het spel

Inhoud:

Billy Jack Tate doet haar voordeel met haar mannennaam. Als een van de weinige vrouwen heeft ze het tot dokter geschopt en nu toont ze op de wereldtentoonstelling in Chicago haar vaardigheden, in de hoop dat ze een eigen praktijk kan beginnen.
Maar dan vraagt de knappe Hunter Scott haar om die droom op te geven en zijn vrouw te worden. Billy is verliefd op hem, maar verafschuwt zijn traditionele normen en waarden. Ze stelt haar beslissing uit, maar het einde van de tentoonstelling nadert met rasse schreden. Zal hij ooit kunnen accepteren dat zijn vrouw kostwinner is?

Waardering:

Gist heeft weer een heerlijke historische roman geschreven die vol zit met humor en liefde. Dokter Billy Tate is een eigenzinnige dappere vrouw en een van de eerste vrouwelijke dokters in Amerika. Ze wordt gevraagd om op de wereldtentoonstelling in Chicago te spreken en als dokter te werken in het vrouwenpaviljoen.
Daar ontmoet ze bewaker Hunter Scott als ze door een kelderraam naar binnen kruipt. Als ze hem de volgende dag op haar spreekuur krijgt weet hij niet dat ze dezelfde vrouw is. Hij is een trotse man die eigenlijk niet door een vrouw behandeld wil worden, maar hij heeft geen keus.
In het boek zijn de problemen in de immigrantenwijken goed beschreven. Er is ontzettend veel armoede. Ouders werken beiden en de kinderen vaak ook. Jonge kinderen worden in huis vastgebonden, omdat ze anders uit het raam kunnen vallen.
Billy en Hunter komen in aanraking met deze bevolkingsgroep en gaan zich inzetten voor een speeltuin. Daarmee willen ze de kinderen speelruimte geven. Zo hopen ze de criminaliteit door verveling tegen te gaan.
Het boek is af en toe ontroerend, maar ook grappig en heerlijk om te lezen. Achterin verantwoordt de schrijfster zich en je leest dat ze veel studie heeft gemaakt van het leven in die tijd. Toch is het boek niet belerend, ze heeft het uitstekend in het verhaal verweven.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029723251
Aantal blz: 367
Prijs: € 19,99

Extra:

Lees hier het eerste hoofdstuk