Historische romans

Hedlund, Jody – De perfecte match

De familie Shanahan – deel 1

Inhoud:


Na de dood van haar zus heeft Finola besloten dat ze geen recht heeft op een eigen gezin. Liever vult ze haar dagen met zorgdragen voor immigranten in sloppenwijken. Als haar vader een Ierse koppelaar inschakelt, doet ze dan ook haar best al zijn koppelpogingen te saboteren. Haar trucjes mislukken echter en ze waagt een poging met Riley, een succesvolle wagenmaker uit St. Louis. Die ziet in een huwelijk met haar een kans om zijn carrière vooruit te helpen. Finola ziet dat niet zo zitten, maar wanneer er een epidemie uitbreekt, ontdekt ze dat een samenwerking met hem haar misschien ook wel dichter bij haar eigen dromen kan brengen.

Waardering:

Vastbesloten om niet te trouwen maar non te worden, doet Finola er alles aan mannen van zich af te houden. Tot ongenoegen van haar vader die nu, als laatste redmiddel, een koppelaar inschakelt omdat hij haar zo graag getrouwd wil zien.
Ook nu wil Finola trucjes bedenken om Riley, de man aan wie ze gekoppeld wordt, van zich af te houden. Maar dit keer werken haar gevoelens niet mee; wat voelt ze zich aangetrokken tot hem!
Riley, op zijn beurt, beloofd zijn zieke vader mee te werken met wat de koppelaar voor hem regelen zal. Dat het juist Finola is, aan wie hij de laatste tijd toch al veel denkt, geeft hem genoegen.
maar hoe moet hij haar haar zien te overtuigen?

Het idee van een koppelaar komt eerst wat onnatuurlijk over maar al heel snel zit je lekker in het verhaal dat als een vaart loopt.
Boordevol romantiek en humor maar ook gevoelige zaken komen aan bod. Zoals het schuldgevoel waar Finola mee kampt waardoor ze denkt niet te kunnen trouwen. Of de armoede in de sloppenwijken en de ziekte Cholera die zich door de stad verspreidt.
Al met al een fijne, levendige, boeiende historische roman die je maar moeilijke weg kunt leggen. Gelukkig is dit het eerste deel van de serie ‘De familie Shanahan’ dus we kunnen uitkijken naar meer van dit!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029736336
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 4,99
Uitgave: maart 2024