Eigentijdse romans

Gohlke, Cathy – Beloof het mij

Inhoud:

Toen Annie Allen afscheid nam van haar broer Owen voordat hij aan boord ging van de Titanic, kon ze niet vermoeden dat ze hem voor het laatst zag. Evenmin kon ze vermoeden dat de tragedie haar leven voorgoed zou verbinden aan Michael Dunnagan, die de ramp overleefde omdat Owen zich voor hem opofferde.

Terwijl Annie haar leven in Engeland in goede banen probeert te leiden, werkt Michael in Amerika aan de oprichting van het bedrijf waarvan Owen eens droomde. Intussen probeert hij Annie met zijn brieven te troosten. Bij Annie overheerst de opstand – waarom overleefde Michael de scheepsramp wel en haar broer niet? Toch ontstaat er een aarzelende vriendschap die zich ontwikkelt tot iets wat zij geen van beiden verwachtten.

Net als Michael genoeg geld gespaard heeft voor Annie’s overtocht naar Amerika, breekt in Europa de Eerste Wereldoorlog uit. Om duistere redenen ontvangt Michael plotseling geen brieven meer van Annie. Michael riskeert alles om zijn belofte na te komen én om de vrouw te vinden van wie hij is gaan houden, voordat hij haar voor altijd kwijt zal zijn.

 

Waardering:

Owen Allen neemt het schooiertje Michael Dunnangan, die als verstekeling meevaart op de Titanic, onder zijn hoede. De twee sluiten vriendschap. Owen is op weg naar Amerika om daar een bedrijf op te zetten.
Wanneer de Titanic zinkt, overleeft Michael dit doordat Owen zijn plaats aan hem opoffert.
En zo gaat Michael in Owen’s plaats naar plek van bestemming.
Michael werkt keihard. Hij wil maar één ding, en dat is Annie, het zusje van Owen, ook naar Amerika laten komen. Dat heeft hij Owen beloofd.
Maar Annie wil niets van Michael weten. Zij vindt dat het zijn schuld is dat Owen niet meer leeft. Toch sluiten de twee vriendschap.
Wanneer er oorlog uitbreekt, gaat Annie als verpleegster aan de slag. Door akelige omstandigheden komt ze op een heel gevaarlijke plek.
Ook verbreekt zij het contact met Michael en andere dierbaren en niemand begrijpt waarom.
Michael maakt de oversteek om op zoek te gaan naar Annie. En ook dat gaat niet allemaal zonder slag of stoot…
Een prachtig boek, waar veel mensen van zullen genieten. 

 

Gegevens:

Uitgeverij: Den Hertog
ISBN:  9789033124594
Aantal pagina’s: 480
Prijs: € 23.90