Eigentijdse romans

Dykes, Amanda – Zie de sterren die daar staan

Inhoud:

Lucy Clairmont groeit op met geschiedenis om zich heen, en voor ze het weet is ze zelf archeologe. Maritiem archeologe om precies te zijn, want als kind was ze al gefascineerd door alles wat met de zee te maken had.

Dan slaat het noodlot toe.

Zal het Dashel, een Amerikaanse astronoom, lukken om met al zijn kennis van de sterrenhemel het raadsel uit haar familiegeschiedenis te onthullen?

Waardering:

Lucy groeit op bij liefdevolle ouders. Haar vader vertelt geweldig mooie verhalen waarin hij vaak verwijst naar de Maker van de schepping. Als Dash in het appartementencomplex naast hun komt wonen ontdekt haar vader dat hij vaak alleen is. Zijn tante, bij wie hij woont, is vaak weg. Als Dash en Lucy elkaar ontmoeten klikt het meteen. Ze brengen samen veel tijd door in de bibliotheek. Dash is weg van sterren en Lucy van maritieme archeologie. Dash wordt uitgenodigd voor de verhalen ’s avonds en hij voelt zich thuis bij Lucy’s familie.
Maar als zijn tante verhuist moet hij mee en verliezen ze elkaar uit het oog.

Afwisselend lees je over Lucy en Dash en over Frederick en Juliette die 200 jaar daarvoor leefden. Frederick is de bekende verrader die met schip en al ten onder ging. Lucy is geobsedeerd door dat verhaal en wil het schip vinden. Dash besluit haar te helpen.
Als ze samen op onderzoek uit gaan komen er verrassende dingen naar boven.

Amanda Dykes heeft op een knappe manier de twee verhaallijnen verweven met elkaar. Het boek is boeiend en heeft verrassende wendingen.
Naast de rechtstreekse verwijzingen naar God door Lucy’s vader gaat het ook over vergeving en plaatsvervangend lijden.

Gegevens:

Uitgeverij Van Wijnen
ISBN 9789051945973
Aantal blz 398
Prijs: € 21,00