Eigentijdse romans

Mehl, Nancy – Onvoorzien

De weg naar Kingdom – deel 3

Inhoud:

Callie Hoffman geniet van haar leven in Kingdom, Kansas. Zij is verloofd met Levi Housler, de nieuwe predikant van de Mennonitische kerk in Kingdom, en heeft een baan in het restaurant van haar vriendin Lizzie Housler. Lizzie zal ook spoedig haar schoonzus worden.

Als er een lichaam langs de weg naar Kingdom wordt gevonden en de overledene lijkt het slachtoffer te zijn van een seriemoordenaar, begint de nieuwe sheriff de inwoners van het stadje te ondervragen. Verward door het feit dat een vermoedelijke moordenaar in Kingdom woont, is Callie op zoek naar antwoorden, zeker als haar eigen verloofde meer lijkt te weten over de moord dan hij wil toegeven.
Als het stadje een gevecht levert met een onvoorzien gevaar en Callie’s eigen leven op het spel staat, lopen de spanningen tot ongekende hoogte op. De mensen van Kingdom worden weer op de proef gesteld en zullen opnieuw hun vertrouwen moeten stellen op God.

Waardering:

Het kleine stadje Kingdom beleefd opnieuw een onrustige tijd. Het lijkt erop dat er een seriemoordenaar actief is. Callie Hoffman kan zich niet voorstellen dat iemand uit hun Mennonitische gemeenschap de moordenaar is, maar dat is wel wat de autoriteiten denken.
Ook persoonlijk maakt Callie een moeilijke periode door. Haar vriendin Lizzie en aanstaande man Levi, laten haar nadenken over haar jeugd en over haar geloof.
Sneeuwstormen teisteren Kingdom waardoor Callie in benarde situaties terechtkomt.
Een ongeluk zet haar stil en er volgt een periode waarin Callie anders naar zichzelf en haar leven gaat kijken.
‘Onvoorzien’ is het derde deel in de serie ‘Op weg naar Kingdom’. Eerder verschenen Geen ontkomen aan en Breekbaar. Ook in dit derde deel is het eethuis van Lizzie een kernplaats in het verhaal.
Voor de bewoners van het stadje is het een raadsel wie de moorden op zijn geweten heeft en voor de lezers ook. Het verhaal werkt naar een climax toe. De uitkomst is verrassend! Het is leuk om weer te lezen over andere bewoners van Kingdom. Vooral over de hoofdpersonen uit de voorgaande delen.
Een mooi, wat mysterieus boek met een Mennonitische achtergrond.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512209
Aantal pagina’s: 284
Prijs: € 19.95