Eigentijdse romans

Goyer, Tiricia – Dal van hoop

Inhoud:

Na een lang verblijf in Montana besluit Marianna Sommers terug te gaan naar Indiana om haar broer Levi en zijn vriendin Naomi te helpen. Er is een baby op komst en er moet een huwelijk voorbereid worden. Bovendien hoopt ze haar eigen huwelijk met Aaron Zook te plannen – een huwelijk waarvan ze al sinds haar kindertijd droomt.
Hoewel ze de idyllische boerderijen en de gezinnen uit haar kindertijd heeft gemist, merkt Marianna dat haar hart verlangt naar Montana, naar de bergen, de mensen en haar nieuw gevonden geloof.

De maanden verstrijken, en geheimen die bevroren lagen in een winterse greep, beginnen te ontdooien en gaan een eigen leven leiden. De waarheid over een kind en over een voorbije relatie komt aan het licht en Gods plannen ontvouwen zich.
Is Marianna in staat te ontdekken waar – en bij wie – haar hart werkelijk thuishoort?

Waardering:

Marianna heeft de keus gemaakt; is is terug gekeerd naar Indiana om haar broer en schoonzus te helpen met de baby, en om te trouwen mat Aaron Zook. 
Het valt voor haar niet meer om weer terug te zijn. Ze is gewend geraakt aan de vrijere omgang met de Englischen en niet te vergeten aan het zelf lezen in een Engelse bijbel. Beide wordt in Indiana sterk afgekeurd.
Als ze wat langer in Indiana is, voelt ze dat er meer is veranderd. Ook tussen Aaron en haar. 
Wanneer blijkt dat Aaron een geheim met zich meedraagt, beëindigt ze hun relatie. 
Ondertussen komen haar ouders ook naar Indiana en Ben komt met hen mee. Het blijkt dat alle weggestopte gevoelens niet minder zijn geworden. 
Het verhaal leest weer makkelijk weg, net als de voorgaande delen van deze serie: ‘Aan stille wateren‘ en ‘Langs bosrijke paden‘.
Het boek kan wel zelfstandig gelezen worden, maar het is leuker om deze twee eerder verschenen boeken eerst te lezen. 
‘Dal van hoop’ is de afsluiting van deze trilogie.

Gegevens:

Uitgeverij: Grace Publishing House
ISBN: 9789077669648
Aantal pagina’s: 318
Prijs: € 19.95