Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Een huis vol familie

Inhoud:

‘Een huis vol familie’ van Karen Kingsbury is een must-read voor de fans van de geliefde familie Baxter. In deze warme en liefdevolle roman komt de hele familie bijeen om de feestdagen met elkaar door te brengen. Er zijn twee jaar verstreken sinds een vreselijk ongeluk een aantal familieleden het leven kostte. Nu probeert iedereen op zijn of haar eigen manier de draad weer op te pakken.
Vader John heeft een speciale gast uitgenodigd: Kendra Bryant, die haar leven dankt aan het hart van zijn dochter. Maar niet iedereen is het ermee eens dat Kendra van de partij is.

Waardering:

Opnieuw een roman over de familie Baxter. Het is inmiddels twee jaar na het overlijden van Sam, Erin en drie van hun dochters. De feestdagen zijn voor de deur. Thanksgiving zullen ze met elkaar vieren. Maar kerstavond ligt dit jaar wat moeilijk. John Baxter heeft namelijk Kendra Bryant, de vrouw die het donorhart van Erin gekregen heeft, uitgenodigd voor deze avond.
Vooral Ashley heeft het er moeilijk mee. Voor haarzelf maar ook omdat ze denkt dat dit niet goed is voor Amy.
In een tweede verhaallijn speelt Maddy, de dochter van Brooke, de hoofdrol. Maddy kampt nog altijd met schuldgevoelens over het ongeluk van haar zusje, zoveel jaar geleden. Ze houdt zichzelf al jaren vol dat ze hierom geen relatie aan mag gaan. Dit wordt moeilijk voor haar als ze Connor ontmoet. Connor kennen we als het jongere broertje van Bailey.
Het is altijd weer leuk om over de familie Baxter te lezen, ook al is het allemaal wat voorspelbaar.
Het verhaal over Connor en Maddy is wat bijzonder. Jaarlijks ontmoeten de familie Baxter en de familie Flamingan elkaar maar toch kennen de twee elkaar niet.
Maddy loopt stage bij het kindertheater waar Connor ook een helpende hand uitsteekt. Er zitten Baxter-kinderen bij maar er wordt geen link gelegd tussen hen.. tot de kerstdagen waarop ze elkaar bij Ashley thuis ontmoeten. Dit komt wat gekunsteld over.
Een wat dun boekje deze keer, wat ook in de prijs terug te zien is, waar je snel doorheen bent. Achterin het boek is een vraagspel opgenomen, samen met recepten van het kerstdiner. Ook is er een nawoord van Karen Kingsbury te lezen waarin ze schrijft dat er meer Baxter-romans zullen volgen!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789029726993
Aantal pagina’s: 223
Prijs: € 16.99