Eigentijdse romans

Goyer, Tricia & Gore, Sherry – Met liefde gemaakt

Serie De taartenwinkel van Pinecraft, deel 1

Inhoud:

Lovina Miller zou gelukkig moeten zijn. Pinecraft, Florida, heeft alles wat een jonge Amish-vrouw zich kan wensen: zon, zand, volleybalwedstrijden, zangdiensten in het park… Maar Pinecraft mist iets wat Lovina wanhopig graag wil: een taartenwinkel, en wel van haar zelf. Ze verlangt naar een plek waar de gemeenschap kan samenkomen, en ze hen kan trakteren op dat waar ze zo van houdt: taart.
Als Noah Yoder, een jonge Amish-timmerman, haar leven binnenwandelt en zijn diensten aanbiedt om haar droom werkelijkheid te laten worden, lijkt Lovina een stap dichter bij haar eigen taartenwinkel te komen. Maar voordat Noah en Lovina samen een winkel – en leven – kunnen opbouwen, moeten ze allebei diep weggestopte herinneringen uit hun verleden onder ogen zien. Is hun nieuwe liefde sterker dan hun verdriet en pijn?
Vol inspiratie, romantiek, en authentieke Amish-recepten voor iedereen!

Waardering:

Het is de grote droom van Lovina om een eigen taartenwinkel te beginnen. De meeste meisjes van de Amish dromen over trouwen, maar Lovina niet. Ze is een jaar gelden met haar ouders naar Florida verhuisd vanwege haar vaders gezondheid. Veel Amish mensen komen daar overwinteren.
Ook Noah is nog maar pas in Pinecraft komen wonen met 3 tegendraadse tieners. Hij heeft zelf een wilde Rumspringe gehad en wil de jongeren een nieuwe kans geven. Maar hij stuit op de nodige weerstand bij de Amish inwoners. Velen kennen zijn misdaden uit het verleden en vertrouwen hem en de jongens niet.
Als Lovina een pakhuis ziet dat te koop staat gaat ze meteen informeren. Noah woont ernaast en komt geïnteresseerd binnen lopen.
Na wat hulp gan Noah en de jongens het pakhuis verbouwen. De zussen van Lovina helpen haar elk op hun eigen manier.
Het is leuk om te lezen over de Amish in Florida. Zij gebruiken wel electriciteit maar geen auto’s. Omdat er ook weinig paard en wagens zijn moeten ze veel gebruik maken van rijdiensten van anderen.
In dit boek wordt vaak over geloof gesproken. Daarin wordt geuit dat je niet Amish hoeft te zijn om in de hemel te komen. Toch is dat wel het gedachtegoed van de Amish. Daarom blijven ook zoveel mensen Amish en worden mensen die zich er niet aan houden verstoten. Het zou fijn zijn als veel Amish een persoonlijke relatie hadden met God, maar dat wordt bij hen gezien als hoogmoed. In dit opzicht is het boek niet helemaal geloofwaardig, maar de rest van het boek is dat wel.
Het is een boeiend boek met na elk hoofdstuk een recept. Het boek is aantrekkelijk en mooi vorm gegeven. Aan het begin van elk hoofdstuk staan mooie Amish gezegden. Ook is er aandacht voor de liefde.
Ik kijk nu al uit naar het tweede deel!

Gegevens:

Uitgeverij De Parel
ISBN 9789492408020
Aantal blz: 382
Prijs: € 19,95