Eigentijdse romans

Goyer, Tricia – Langs bosrijke paden

Langs bosrijke paden is een vervolg op Aan stille wateren.

Inhoud:

ALLES WAAR ZE NAAR VERLANGDE WAS EEN EENVOUDIG AMISH LEVEN …

Maar nu is Marianna Sommer afhankelijk van Englische buren. Hoewel ze er trots op zijn dat ze zich afzijdig houden van de wereld, ontdekken zij en haar pas verhuisde Amishfamilie dat het leven in de afgelegen bergen van Montana samenwerking vereist.

Als Marianna mensen gaat helpen die anders zijn dan zij – en ook hulp van hen krijgt – ontstaat er tweestrijd in haar hart. Ze wordt heen en weer getrokken tussen de Amishman uit Indiana met wie ze al zo lang van plan is te gaan trouwen, en de vriendelijke Englischman die haar een leven met God laat zien dat ze nooit eerder gekend heeft.

Aan wie moet Marianna haar hart geven? Welk offer vraagt God van haar? Haar tradities? Haar gemeenschap? Het antwoord wordt gevonden langs bosrijke paden.

 

Waardering:

In het eerste deel lazen we dat Marianna in haar nieuwe woonplaats kennis maakte met Englische mensen, en dat dit zelfs haar vrienden werden. 
Hierdoor, en door haar gevoelens voor Ben, blijft Marianna in Montana.
In Indiana is Aaron Zook die Marianna graag als zijn vrouw wil. Hij besluit om zelf naar haar toe te gaan om te kijken of hij nog een kans maakt.
Voor Marianna is het erg onverwachts dat Aaron bij hen komt. Ze worstelt met haar gevoelens. Ze moet kiezen tussen de Amish-man Aaron, of de Englisch-man Ben, waar zij ook gevoelens voor koestert.
Ook Ben heeft het niet makkelijk. Hij is verliefd op Marianne, maar weet diep in zijn hart dat het niets worden kan.
Ben en andere mensen in Marianna’s omgeven geven haar een andere kijk op haar geloof. Dit speelt een belangrijke rol in het boek.
In het laatste hoofdstuk wordt de lezer voor iets onverwachts gezet.
Hierover zal in het volgende deel van de serie vast meer worden verteld. Ik ben benieuwd!

 

Gegevens:

Uitgeverij: Grace Publishing House
ISBN:  9789077669594
Aantal pagina’s: 336
Prijs: € 19.95