Nederlandse romans

Velde, Connie van de – Koper

Inhoud:

Haar leven lang probeert Marleen al haar moeders hart te bereiken, maar daarbij stuit ze telkens op een muur. Na de dood van haar vader lijkt haar moeder harder dan ooit. Marleen doet haar uiterste best de relatie nog enigszins dragelijk te houden, maar haar moeder komt haar daarin nauwelijks tegemoet.
Wanneer Marleen een set koperen gewichten vindt en deze voor haar moeder op tafel zet, komt het tot een uitbarsting.

Waardering:

De relatie tussen Marleen en haar moeder is slecht. Marleen bezoekt haar trouw, want dat heeft ze haar vader voor zijn dood beloofd. Maar de koude en liefdeloze benadering van haar moeder doet haar pijn. Ze kan zich niet herinneren dat haar moeder iets aardigs tegen haar heeft gezegd.
Haar moeder heeft een behoorlijke tik gehad met de dood van haar man. Om niet te veel na te hoeven denken heeft ze zich meteen in de verhuizing naar een aanleunwoning gestort. Maar als ze daar eenmaal zit, breken de muren langzaam af.
Zowel Marleen als haar moeder beseffen dat ze God nodig hebben. Bij de moeder vind ik dat wat beter beschreven dan bij Marleen, alhoewel de hond een heel goed idee is. Ik mis de rol van het offer van Jezus en dus de vergeving wel wat.
Het boek is goed geschreven. Het leest vlot weg en het verhaal zit goed in elkaar. Gedachten en gevoelens worden goed weergegeven.
De titel is heel goed; het draait in dit verhaal om de koperen gewichten, maar ook om de koperen haarkleur van Marleen.
Het lijkt er op dat we een goede Nederlandse christelijke schrijfster erbij hebben! Ik kijk nu al uit naar haar volgende boek.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789043511308
Aantal blz: 224
Prijs: € 17,95

Extra:

Lees een leesfragment