Nederlandse romans

Grandia, Henrieke – Retour afzender

Inhoud:

 
Het verlangen is als een knaagdier dat telkens kleine schraapsels meeneemt. Als ik het niet stop, zal het me doden. Ik duw met mijn ene arm tegen mijn borst, daar doet het pijn. Daar schrijnt de heimwee. Het kriebelt tegelijk. Elke dag wordt het er een beetje leger. Op een dag zal ik uitgehold zijn. Ik duw me met mijn andere arm wat omhoog van het matras en stut mijn hoofd in mijn hand zodat ik half zittend naar David kan kijken. Hij slaapt. Hij ademt zwaar en diep. Voorzichtig pak ik zijn hand en druk er een kus op. ‘Het spijt me, David,’ fluister ik, ‘maar ik moet bij je weg.’
 

Waardering:

 
Afwisselend lees je het verhaal van David en Lora.
David is predikant bijna al zijn tijd wordt in beslag genomen door de kerk. Zijn vrouw Lora heeft het daar heel moeilijk mee. Door de jaren zijn ze van elkaar verwijderd. 
Lora heeft veel vragen over God en het geloof, maar mag die van David niet stellen. Hij is bang dat het zijn positie als predikant schaadt. Hij is erg onzeker of hij het wel goed doet.
Na 9 jaar huwelijk praten ze niet echt meer met elkaar en is er veel ruzie.
Lora heeft God pas leren kennen doordat ze verkering met David kreeg. Mede daardoor zijn David en God met elkaar verweven in haar hoofd. Nu ze David kwijt raakt is ze God ook kwijt.
“Hoop doet niet leven, maar maakt kapot” is een uitspraak van Lora. Wanhopig verlaat ze David en Lora en laat niets meer van zich horen.
Dan is er opeens een telefoontje uit een ziekenhuis voor David.
 
Na alle jaren wordt duidelijk wat alles voor dochter Mirthe heeft betekend.
 
Sommigen zullen zich ergeren aan het aanspreken van God met Je (wel met een hoofdletter!) in de brieven van Lora, maar lees vooral het boek uit om te ontdekken waarom dit zo belangrijk is voor haar.
 
Een mooie boeiende roman met veel hartzeer. Veel weggestopte emoties, die uiteindelijk toch “ontploffen”. 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Ark Media
ISBN 9789033801440
Aantal blz: 200
Prijs: € 18,50
 

Extra: