Nederlandse romans

Veenman, Sjoerd – Zoeken naar Nadia

Inhoud:

Nadia de Koning, het nichtje van Alex en Sylvia Verboom, speelt een belangrijke rol in hun leven. Ze worden dan ook behoorlijk ongerust als het meisje vanuit haar studentenflat verdwijnt, en niets meer van zich laat horen.
Alex besluit op onderzoek uit te gaan. Hij gaat haar ouders en bekenden langs en ontdekt dat er meer aan de hand is dan ze hem willen vertellen. Veel meer…
Vanaf dat moment is er nog maar één vraag belangrijk: Waar is Nadia?

Waardering:

Alex en Sylvia Verboom hebben een goede band met hun nichtje Nadia. Nadat Nadia’s vader is overleden en haar moeder is hertrouwd, zijn ze veel met elkaar opgetrokken. Maar nu hebben ze al een paar dagen niets van haar gehoord. Alex vertrouwd het niet en besluit bij Nadia’s flat in Utrecht te gaan kijken.
Nadia treft hij niet aan maar hij hoort wel dingen van haar buren. Dingen die hij niet wist en waar hij zich echt zorgen om maakt. Het contact met Alex en zijn zwager en schoonzus, de ouders van Nadia, verloopt moeizaam. Vooral met Rob is niet te praten. Alex heeft het gevoel dat ze meer weten dan toe willen geven. Uiteindelijk verteld Ellen het hem; Nadia is ontvoerd.
Alex en de politie, dat geeft wrijving. Toch komen ze elkaar iedere keer weer tegen. En krijgen uiteindelijk zelfs iets wat op een goede samenwerking lijkt. Het is voor Alex niet zonder gevaar om zijn neus in deze zaken te steken.
In het eerste stuk van het verhaal gebeurd niet zoveel. Maar nadat bekend wordt dat Nadia is ontvoerd, komt er meer vaart in en wordt het zelfs spannend. De karakters blijven wat oppervlakking. Je hebt na het lezen van dit boek niet het gevoel dat je de hoofdpersonen kent. Jammer dat dit niet wat meer uitgediept is.
Het leuke aan het boek is dat de schrijver je verrast met het plot.
Een toegankelijk boekje wat door de prijs van € 11.50 heel geschikt is om cadeau te geven.

Gegevens:

Uitgeverij: Gebr. Koster
ISBN: 9789055518982
Aantal pagina’s:174
Prijs: € 11.50