Hammarbäck, Peter - Fatsoenlijke mensen stelen olifanten
Eigentijdse romans

Hammarbäck, Peter – Fatsoenlijke mensen stelen olifanten

Inhoud:

In ‘Fatsoenlijke mensen stelen olifanten’ van Peter Hammarbäck werkt Adam als dierenverzorger is een Stockholmse dierentuin. Wanneer de directeur olifanten en leeuwen overneemt van een circus in een poging om bezoekers aan te trekken, komt hij in actie om de dieren te redden van een treurig bestaan. Samen met collega en dierenvriend Natalie bekokstooft hij een grandioos plan om de exotische viervoeters vrij te laten in Kenia. Gaandeweg bloeit de liefde op tussen de twee… ‘Fatsoenlijke mensen stelen olifanten’ is een heerlijk met absurde humor geschreven verhaal over liefde en vechten voor je idealen.

Waardering:

Adam is al jaren dierenverzorger in een dierentuin die vooral inheemse diersoorten heeft. Als hij een koala dood aantreft is hij erg verdrietig. Maar dit is slechts het eerste geval van een reeks desastreuze gebeurtenissen. Zijn bazin Camilla wil alles in de doofpot stoppen. Zij ziet de dierentuin als showbiz en niet als een instelling die kinderen iets moet leren over dieren.
Dan komt ze met het plan om olifanten, leeuwen en gorilla’s van een circus over te nemen. Die zouden flink publiek trekken.
Adam maakt kennis met hun dierenoppasser Natalie als zij met haar baas naar de dierentuin komt. Zij is ook tegen de plaatsing van ‘haar’ dieren in de dierentuin en komt met een dwaas plan om ze vrij te laten in Afrika.
Dan gaat alles opeens heel snel. De ene komische actie volgt op de andere. Totdat ze uiteindelijk tot stilstand komen in Kenia en de werkelijkheid onder ogen moeten komen. Vooral voor Natalie is dat heel moeilijk.

Het verhaal komt wat traag op gang, maar is dan heel boeiend. Het heeft enkele diepere momenten, maar is vooral oppervlakkig. Sommige gebeurtenissen zijn ook iets te absurd.
Het leest prettig, heeft humor en romantiek. Het Volkswagenbusje op de voorkant ziet er leuk uit, maar niet helemaal juist.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789023962137
Aantal blz 334
Prijs: € 21,99
Prijs ebook: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99
Uitgave mei 2024

Extra:

Lees hier het leesfragment