Eigentijdse romans

Brunstetter, Wanda – Krachtig gebed

De Indiana Amish – deel 2

Inhoud:

Als haar vriend Timothy overlijdt na een ernstig auto-ongeluk keert Katie, geplaagd door depressies en paniekaanvallen, terug naar de Amish gemeenschap in Indiana. Freeman Bontrager, die al een oogje op Katie heeft sinds hun schooltijd, is blij dat Katie weer thuis is en hij lijkt ieder excuus aan te pakken om bij haar in de buurt te zijn. Wanneer Katie plotseling een geheimzinnig pakket voor haar deur vindt, wordt Freemans trouw op de proef gesteld en staat hij voor een lastige keuze…

Waardering:

Na het auto ongeluk (Broze belofte) is Katie bij haar opa en oma gaan wonen. Ze voelt zich verantwoordelijk voor het ongeluk. Maar als haar vriendin trouwt, moet ze toch terug naar Indiana.
Katie mist haar verongelukte vriend Timothy. Het doet haar pijn om te zien dat haar vriendinnen zich settelen en zij nog steeds vrijgezel is.
Toch durft e haar hart niet nog eens open te stellen, bang om weer te moeten verliezen.
Freeman Bontrager heeft al lang een oogje op Katie. Hij probeert haar vertrouwen te winnen.
Ondertussen vindt Katie een bijzonder pakketje op haar stoep; een baby.
Ze verzorgd dat baby liefdevol maar verzwijgt dat voor haar familie en vrienden.
Alleen Freeman weet ervan…
Waar het vorige deel van deze serie weinig beschreef over de emotionele schade als gevolg van het ongeluk, komt dat in dit deel juist wel naar voren. Katie denkt dat het haar schuld is en dit vliegt haar dagelijks aan.
Ze trekt zich terug en heeft last van paniekaanvallen.
Echt diepgaand is dat niet beschreven maar dat past ook niet in dit genre boek.
Het boek kan wel zelfstandig gelezen worden maar het is mooier om eerst het eerste deel in deze serie te lezen. Als je dat gedaan hebt is het ook leuk om nu weer te lezen over Wayne en Loraine.