Streek- en familieromans

Kramer ,Anita – Gedeelde liefde

Inhoud:

Een liefdevol thuis is een belangrijke basis voor een veilig leven, maar jonge moeder Alette kan haar pasgeboren dochtertje Maureen niet de juiste stabiliteit bieden. Het baby’tje wordt ondergebracht bij een pleeggezin. Wanneer Aletta in aanraking komt met de kerkgemeenschap van het pleeggezin neemt haar leven een nieuwe wending.

Waardering:

Omdat Alette haar pasgeboren dochtertje geen stabiele thuissituatie gegeven kan, wordt baby Maureen in een pleeggezin geplaatst. Alette keer alleen terug naar huis. Contact met haar familie heeft ze niet. Ze heeft alleen Marc, de vader van Maureen maar tegelijkertijd ook de man die haar gebruikt om zijn eigenlijk zaakjes op de rit te houden.
Gelukkig heeft Alette een lieve buurvrouw die naar haar omziet. En dan blijkt de buurvrouw ook nog een aardige zoon te hebben. Ze laten Alette inzien dat ze van Marc af moet, wil ze ooit zelfstandig op haar benen komen te staan en de opvoeding van Maureen op zich nemen.
Ze nemen Alette ook mee naar de kerk, een plaats waar ze sinds haar kinderjaren niet meer is geweest. Het herinnert haar aan gelukkigere tijden, aan haar opa en oma die haar wel liefdevol konden opvangen.
Wisselend lees je over de kinderjaren van Alette en het hier en nu. Hierdoor begrijp je waarom Alette is zoals ze is.
Een mooie verhaallijn. De schrijfstijl scoort wat minder hoog. De gesprekken verlopen houterig en onnatuurlijk, dat maakt het lezen wat minder aantrekkelijk.

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer en Keuning, Citerreeks
ISBN: 9789020551433
Aantal pagina’s: 192
Prijs: € 19,50
Prijs e-book: € 8,99
Uitgave: februari 2024