Eigentijdse romans

Hannon, Irene – Zeerozen

Inhoud:

Eric Nash keert na een pijnlijk ontslag terug naar het dorp waar hij opgroeide. Daar blijkt het huis van zijn ouders te worden verbouwd tot een bed & breakfast. In plaats van rustig na te denken over zijn carrière, wordt hij constant afgeleid door herrie, chaos – en een knappe vrouwelijke architect. Zij probeert de chagrijnige zoon van haar opdrachtgever zoveel mogelijk te negeren, maar als hij zijn hulp aanbiedt bij een project dat haar persoonlijk raakt, ziet ze hem van een heel andere kant.

Waardering:

Eric Nash is van plan een korte tijd in zijn ouderlijk huis door te brengen nadat zijn cariere-droom in duigen is gevallen.
Bij binnenkomst in het kleine stadje treft hij het niet; door zijn onoplettendheid ramt hij een truck en ontmoet zo BJ Stevens. En het blijkt dat deze knappe verschijning ook nog eens de architect is die zijn vaders huis ombouwt tot bed & breakfast!
Hoe deze relatie zal eindigen snap je natuurlijk meteen. Maar omdat Eric niet weet wat hij met zijn cariere en eigenlijk zijn hele leven wil, duurt het lang voor het zover is. Ondertussen speelt er meer. Zo gaat een verhaallijn over de de Cubaanse Luis die bij BJ in dienst is. Zijn levensverhaal is hartverscheurend. En hoewel Eric in het begin sceptisch tegenover Luis staat, sluiten de mannen vriendschap en doet Eric zijn best Luis te helpen aan betere levensomstandigheden.
Zeerozen is het tweede deel van de serie ‘Hope Harbor’. Eerder verscheen het boek Cranberryzomer. De hoofdpersonen uit het eerste deel kom je hier kort tegen. Maar andere kernmerken van het stadje zie je meer terug. Zo is BJ actief voor de vrijwilligersorganisatie ‘Helpende Handen’ waar we eerder over lazen. En ook Charly met zijn tacokraam is een spil in het verhaal.
Het is een rustig voortkabbelend verhaal. Geen bijzondere hoogte en/of dieptepunten, spanning of climax maar het leest wel fijn.
Hoewel het een tweede deel is is het prima los te lezen. In de zomer van 2020 wordt het derde deel verwacht; Ankerplaats.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029728645
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99