Historische romans

Harnisch, Kristen – Sara, de dochter van de wijnbouwer

Inhoud:

Het Loiredal, 1895. De zeventienjarige Sara Thibault droomt ervan om meesterwijnmaker te worden, net als haar vader. Maar als deze door een tragisch ongeval om het leven komt, wordt de wijngaard aan hun grootste rivaal verkocht. Na een dramatisch voorval vlucht Sara samen met haar zus Lydia naar New York.
Philippe Lemieux heeft zich in Californië gevestigd om er een grote wijngaard te verwezenlijken. Dan krijgt hij het bericht dat in Frankrijk zijn broer is vermoord, en hij besluit ervoor te zorgen dat de dader zijn straf niet zal ontlopen.
Als ook Sara naar Californië vertrekt in een poging alsnog haar droom waar te maken, komen de twee elkaar in een wijngaard tegen.
Onmiddellijk beseft Sara dat deze man haar lot in handen heeft .

Waardering:

Sara wil van mannen niks weten. Ze heeft maar één wens: de wijngaard van haar vader overnemen en wijnmaker worden.
Haar vader staat achter haar, maar haar moeder wil er niets van horen.
Als haar vader verongelukt, wordt alles anders. Door omstandigheden vlucht Sara met haar zus Lydia naar New York.
Alles zit tegen. Wanneer Sara alleen overblijft moet ze voor inkomsten gaan zorgen. We wil doen waar ze goed in is: werken in een wijngaard. De eigenaar blijkt een oude bekende te zijn. Iemand die ze liever niet had willen ontmoeten.
Sara moet haar geheimen bewaren. Ondanks dat er zoveel tussen hen instaat krijgen Philippe en Sara gevoelens voor elkaar. Er lijkt een toekomst… maar wanneer Philippe hoort van Sara’s verleden moet hij afstand nemen.
Een mooie historische roman! Vrij veel theorie over het wijngaarden en het maken van wijn. Niet als op een saaie manier, maar mooi in het verhaal verweven.
Een beetje voorspelbaar is het verhaal wel, maar toch leest het fijn. Door de manier van schrijven krijg je een beeld bij de wijngaarden. Dat geeft het boek een speciaal tintje.
Liefhebbers van historische romans zullen ervan genieten!

Gegevens:

Uitgeverij: Mozaïek
ISBN: 9789023994718
Aantal pagina’s: 344
Prijs: € 19.90