Historische romans

Alexander, Tamera – Van zeldzame schoonheid

Inhoud:

Eleanor Braddock is een eenvoudige, praktische vrouw. Ze weet dat ze nooit zal trouwen, maar als een stervende soldaat haar iets toefluistert, gelooft ze dat haar leven nog steeds zinvol kan zijn, en ze besluit om zijn weduwe op te zoeken. Verarmd en vol zorg voor haar zieke vader, arriveert Eleanor bij Belmont Mansion, het huis van haar tante, Adelicia Acklen, de rijkste vrouw in Amerika – en misschien ook wel de meest veeleisende.
Adelicia wil met alle geweld een echtgenoot voor haar nicht vinden, maar Eleanor wordt op een heel ander pad geleid: het bouwen van een huis voor behoeftige weduwen en vaderloze kinderen uit de Burgeroorlog.
Aartshertog Marcus Gottfried is vanuit Oostenrijk naar Nashville gekomen op zoek naar een leven dat hij zelf kan bepalen. Hij verzwijgt zijn adellijke achtergrond en wil zijn passie voor de natuur combineren met vakkundigheid op het terrein van de architectuur. Maar zijn plannen om natuurlijke schoonheid te integreren in de bouw van het Tehuis voor weduwen en wezen gaan in tegen de wensen van Eleanor. Toch doen de gezamenlijke voorbereidingen voor het tehuis ze naar elkaar toe groeien en er ontluikt een liefde die geen van beiden had verwacht.
Maar Marcus is niet de man die Adelicia heeft gekozen voor Eleanor, en zelfs als hij dat was, is er iemand die op het punt staat om al zijn geheimen te onthullen.

Waardering:

Dit is het tweede boek dat Tamera Alexander over Belmonte schrijft, maar het is heel goed apart te lezen.
Het enorme landhuis waar Adelica Acklen woont is het toevluchtsoord van Eleanor Braddock. Ze brengt haar vader naar een tehuis dichtbij Belmonte en gaat naar haar tante. Die heeft wel plannen voor haar. Helaas zijn die heel anders dan de plannen die Eleanor zelf had.
Eleanor vindt het moeilijk om zich aan haar stand te houden. Ze kan niet alles doen wat ze wil, want de mensen kijken naar haar en naar haar tante. Maar ze geeft niets om haar stand.
In de kas van het landgoed ontmoet ze botanicus Marcus. Er is een zekere aantrekkingskracht tussen hen, maar haar tante heeft een andere echtgenoot voor haar uitgezocht. Bovendien is Marcus ook niet vrij. Dat geeft spanning.
De schrijfster heeft zich goed verdiept in de tijd waarin het verhaal speelt. Net na de burgeroorlog zijn er veel weduwen in de stad Nashville. Zij hebben het heel arm. Vaak hebben ze niet genoeg te eten en ze wonen in krotten. Eleanor is begaan met hen en helpt hen zoveel ze kan.
Ook de bouwsector heeft geleden onder de oorlog. Marcus bouwbedrijf renoveert veel maar bouwt niets nieuws. Daar is geen geld voor.
De achtergrond van Marcus is een leuk extra detail. Het geeft goede informatie over het Habsburger rijk in de tijd van Keizer Franz Josef en keizerin Sissi.
Dit is een heerlijke historische roman die heel prettig leest, met goede historische informatie en spanningen tussen verliefden. Een toproman, zoals we gewend zijn van Tamera Alexander!

Gegevens:

Uitgeverij Van Wijnen
ISBN 9789051944440
Aantal blz: 576
Prijs: € 19,95