Historische romans

Epping, Dineke – De draad die ons verbindt

Inhoud:

Zeven jaar geleden moest Eileen Brady noodgedwongen haar pasgeboren dochtertje afstaan. Inmiddels heeft ze zich opgewerkt tot naaister in een gerenommeerd atelier, maar de vraag wat er met haar dochter gebeurd is, blijft knagen. Als ze ontdekt dat Maggie bij pleegouders in het dorp Almsbrick woont, besluit Eileen te verhuizen. Ze hoopt een band op te bouwen en haar dochter uiteindelijk te kunnen meenemen. Maar hoe meer ze betrokken raakt bij het dorpsleven van Almsbrick, hoe ingewikkelder alles wordt. Want hoe kan ze haar nieuwe vriendin Rosie nog de rug toekeren? Of de rouwende Moira helpen haar winkel draaiend te houden, terwijl ze de weduwe straks alles zal afnemen wat haar dierbaar is?

Ook soldaat Matthew Wilson arriveert in Almsbrick, gewond en gedesillusioneerd door de oorlog waarin hij heeft gevochten. Vastbesloten om niet zoals veel oud-soldaten in de goot te belanden, gaat hij de uitdaging aan om een verwaarloosde pachtboerderij over te nemen. Zo kan hij in het dorp blijven en een oogje op zijn nicht Moira houden… en achterhalen wat die nieuwe naaister werkelijk van plan is.

Waardering:

Als Matthew Wilson terugkeert naar het dorpje Almsbrick, ontslagen door het leger, zoekt hij eerst zijn nicht Moira op met de hoop bij haar weer onderdak te vinden, zoals al eerder gebeurde. Maar het blijkt dat zijn plekje bezet is door Eileen Brady, een jonge vrouw die als naaister de kost verdiend. Matthew vertrouwd het niet; hij vermoedt dat Eileen niet zonder reden naar Alsmsbrick is gekomen en besluit haar in de gaten te houden.
Matthew heeft gelijk.. Eileen kwam naar dit dorpje om haar dochtertje te halen. Ze heeft haar vlak na haar geboorte afgestaan en is te weten gekomen dat het meisje opgroeit in Alsmbrick; Maggie, het dochtertje van Moira is Eileens biologische dochter. Maar hoe langer Eileen in Almsbrick is, hoe moeilijker het wordt haar plan door te zetten.
Matthew is niet de enige die sceptisch is. Eileen worstelt met dezelfde gevoelens; soldaten zijn niet te vertrouwen. Dat heeft ze zichzelf na haar persoonlijke ervaring voorgehouden. Matthew lijkt anders maar ís dat ook zo?
Matthew koopt een oud boerderijtje, vastbesloten hier iets van te maken. ook al lijkt alles tegen te zitten, hij geeft de moed niet op. En ondanks zijn twijfels over Eileen voelt hij zich ook toch aangetrokken.
Eilieen lijkt verstrikt in haar eigen gesponnen web. Maggie meenemen kan ze niet meer. En de mensen met wie ze contact gezocht heeft onder valse voorwendselen zijn haar vrienden geworden.
De waarheid moet boven tafel komen. Hoe zullen haar nieuwe vrienden tegen haar aankijken? En het belangrijkste; kan Matthew haar vergeven?
Het eerste gedeelte komt moeizaam op gang. Te voorspelbaar, teveel toevalligheden. Maar lees vooral door want als Eileen eenmaal gesetteld is in Almsbrick zit je middenin een prachtig verhaal. Een lekker dikke roman waarin genoeg afwisseling en onverwachte gebeurtenissen in zitten om het in één ruk uit te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029729734
Aantal pagina’s: 512
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 12,99
Verschijning: juni 2020