Eigentijdse romans

Hauck, Rachel – De bruidswinkel

Inhoud:

 
‘De bruidswinkel’ van Rachel Hauck is een romantische feelgoodroman over twee heel verschillende vrouwen, verbonden door een oude bruidsboetiek.
 
In de jaren ’30 erft Cora Scott de populaire bruidswinkel van haar oudtante. Dankzij Cora vinden vele bruiden de perfecte jurk, maar zelf wacht ze met smart tot haar grote liefde Rufus haar eindelijk ten huwelijk zal vragen. Maar dagen worden weken, en weken worden maanden. Ondertussen ziet Cora niet dat ook iemand anders graag haar hart zou veroveren.
 
Meer dan tachtig jaar later wordt de bruidswinkel heropend door Haley Morgan, die terugkeert van haar dienst in het leger. Haar hart is gebroken en ze rouwt om de dood van haar beste vriendin Tammy. Zal ze geluk vinden in de winkel waar ze als kind al droomde over de toekomst?
 

Waardering:

 
Het boek vertelt afwisselen het verhaal van Cora en Haley. 
Cora is de eigenaresse van een goedlopende bruidswinkel in een kleine stad op het platteland. Samen met haar moeder en een voortreffelijk naaister runt ze de winkel. Later moet ze zelfs meer personeel aannemen om alle orders aan te kunnen. 
Ze heeft een relatie met een kapitein, Rufus. Maar die laat maanden op zich wachten en ziet ze maar af en toe. De mensen zeggen dat ze verder met met haar leven en niet op de kapitein moet wachten, die ze niet vertrouwen. Maar Cora is verliefd en zit niet te wachten op de trouwe Birch Good, die een oogje op haar heeft.
 
In 1996 spelen Haley en haar vriendin Tammy in de verlaten bruidswinkel. Ze zien het helemaal voor zich dat er een bruid van de mooie trap af komt. Eens zullen ze hier samen een bruidswinkel starten, beloven ze elkaar.
 
Maar Tammy sterft en Haley neemt na een moeilijke relatie ontslag uit het leger. Als ze in haar geboortedorp komt, ziet ze dat de winkel te koop is. Ze besluit een bruidswinkel te beginnen in het pand. Maar ze krijgt veel tegenwerking. Een grote investeerder heeft het perceel nodig om een parkeergarage neer te zetten. En waarom heeft haar moeder zo’n weerstand tegen de winkel?
Haley heeft sterk het gevoel dat God wil dat ze dit doet en wordt daarin verschillende keren bevestigd. Ze krijgt hulp van onverwachte kanten. En Cole helpt haar als aannemer om het pand te renoveren. Cole was de verloofde van Tammy, maar toch lijkt hij wat voor Haley te voelen. Maar Haley wil naar haar nare relatie geen nieuwe relatie. Kan de liefde overwinnen?
 
Deze roman is geen vervolg op “De bruidsjurk”, maar onthult wel het einde van dat boek. Dus als je het nog niet gelezen heb, lees dan eerst “De bruidsjurk”.
 
Een heerlijke roman die lekker leest! Er zit spanning, liefde en geloof in.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Kok
ISBN 9789029727464
Aantal blz: 384
Prijs: € 21,99
 

Extra: