Historische romans

Delamere, Jennifer – De rollen omgedraaid

Inhoud:

Gedwongen om alles wat haar lief is achter te laten, gaat een jonge vrouw op zoek naar een nieuw begin in een stad vol kansen – en gevaar. Londen, 1879. Wanneer Rosalyn Bernay na een reeks onvoorziene gebeurtenissen alleen en berooid achterblijft, grijp ze het aanbod van een betrekking achter de schermen van een theater met beide handen aan. Als liefhebber van zang en muziek voelt ze zich er onmiddelijk thuis en het duurt niet lang of diep vanbinnen ontbrandt het verlangen om op een dag zelf op het podium te staan. Maar tegelijk werpt de dreiging uit haar verleden schaduwen over haar droom. Na een verwonding aan zijn hand verlaat Nate Morgan noodgedwongen zijn regiment in Indië en keert terug naar Londen; de plek met de vele bittere herinneringen. Hij stemt toe om tijdelijk het baantje van zijn broer, die door een gebroken been aan huis is gebonden, over te nemen en gaat aan de slag als toneelknecht bij de voorstelling HMS Pinefore. Maar ondanks dat hij het er naar zijn zin heeft, telt Nate de dagen af tot hij zich weer bij zijn regiment kan voegen.

 

Waardering:

 

Rosalyn Barney vlucht na beschuldiging van diefstal bij haar werkgeefster vandaan. Alleen komt ze in Londen aan waar haar wat naïeve houding haar meteen in gevaar brengt. Uiteindelijk leidt de weg haar naar het theater waar haar een baan wordt aangeboden. De baan neemt ze maar wat graag aan. Al snel maakt ze vrienden en voelt ze zich thuis. Wie ze steeds weer tegen het lijf lijkt te lopen is Nate. Nate de soldaat die door een verwonding in Londen is maar van plan is weer terug te keren naar Indië.

Nate wordt neergezet als een fijne, beschermende jongeman. Zelf is hij aan de kant gezet door zijn geliefde, iets waar hij het nog steeds moeilijk mee heeft.
Maar sinds hij Rosalyn heeft leren kennen kijkt hij er wat anders tegenaan. Langzaamaan moet hij toegeven dat hij gevoelens voor Rosalyn heeft. Maar een relatie lijkt onmogelijk omdat hij vastbesloten is naar Indië te vertrekken.

De rollen omgedraaid is een vlotgeschreven, historische roman. Een romantische kant ontbreekt niet maar ligt er ook niet duimendik bovenop. De karakters zijn heel goed neergezet, evenals de onderlinge verstandhoudingen. Het duurt niet lang voor je het gevoel hebt iedereen te kennen. Je sluit de hoofdpersonen dan ook in je hart. ‘De rollen omgedraaid’ is het eerste deel van de serie ‘Een nieuw begin’. We hebben dus iets om naar uit te kijken!

 

Gegevens:

Uitgeverij: De Parel
ISBN: 9789492408136
Aantal pagina’s: 338
Prijs: € 19.95