Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Met open armen

Inhoud:

 
Jeugdvrienden Faith en Jordan groeien samen op. Faiths leven verloopt gladjes, terwijl Jordan veel pech heeft. 
Na het verlies van zijn moeder, een opname in een pleeggezin en de vervreemding van zijn zusje, is Jordan zijn geloof in God verloren. 
 
Als volwassene zit hij nog steeds vol woede en spant hij een rechtszaak aan om een Jezusbeeld te laten verwijderen uit een park in zijn woonplaats. Hij komt daarbij lijnrecht tegenover Faith te staan. Kan zij hem weer hoop geven?
 

Waardering:

 
Faith is een succesvolle verslaggeefster bij een lokale omroep. Ze presenteert o.a. het nieuws. Daarbij is haar duidelijk gemaakt dat ze vooral geen christelijk geluid mag laten horen op de zender. De zender zegt neutraal nieuws te willen brengen, maar het lijkt meer op anti-christelijk. 
Faiths vader was een advocaat die samen met zijn partner Joshua vocht in rechtszaken tegen christenen of de christelijke boodschap. Joshua staat er nu alleen voor, omdat Faiths vader overleden is. Hij krijgt een duidelijke boodschap van God, Die hem vertelt dat er wat groots te gebeuren staat. 
Niet lang daarna reist Jordan af naar het stadje Bethany om een rechtszaak aan te spannen tegen het bestuur van de stad. Hij wil dat het 3 meter hoge Jezusbeeld uit het park verwijderd wordt. 
Faith weet dan nog niet dat Jordan de rechtszaak heeft aangespannen. Als ze dat hoort, spreken ze met elkaar af. Als kinderen hadden ze een bijzondere relatie en ook nu is de aantrekkingskracht meteen aanwezig. Maar zo vol als Faith is van liefde naar God, is Jordan dat met woede. Na de dood van zijn moeder is hij ruw van zijn zusje gescheiden en heeft hij haar nooit meer gezien. Waarom liet God zijn moeder sterven? En toen ook nog weg van zijn zusje? 
 
Jordan werkt voor een organisatie die rechtszaken aanpast om het christelijke geluid in de samenleving de kop in te drukken. Daar gaat veel macht in om. En daardoor is de druk hoog. 
 
Faith krijgt steeds meer problemen met haar baas als ze zich meer christelijk uitlaat. Ze besluit zich duidelijk uit te spreken en wordt ontslagen. Ze weet niet dat haar baas beïnvloed wordt.
 
Het is in het begin een beetje lastig om in het verhaal te komen. Alle rechtszaken komen erg Amerikaans over. Het is niet voor te stellen dat het hier zo zou gaan.
Toch wordt het steeds boeiender. Er worden duidelijke boodschappen gegeven door God in de vorm van stemmen, visioenen en engelen. 
Een verhaal met veel emoties, zoals we gewend zijn van Karen Kingsbury.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Kok
ISBN 9789029727525
Aantal blz: 384
Prijs: € 19,99
 

Extra: