De gevluchte verloofde - Jody Hedlund
Historische romans

Hedlund, Jody – De gevluchte verloofde

Inhoud:

Kate Millington verlangt ernaar om ware liefde te vinden en hoewel ze vaak verloofd is geweest, is het haar nog niet gelukt om daadwerkelijk te trouwen. Als ze per bruidsschip arriveert in Brits-Columbia, eindigt ze weer als vrijgezel. Eenmaal aangekomen komt ze al snel haar jeugdvriend Zeke Hart tegen. Als rijke eigenaar van een goudmijn heeft hij alles wat hij maar kan wensen, behalve een vrouw. Hij neemt de taak op zich Kate te beschermen tegen haar vele opdringerige aanbidders, tot hij zelf gevoelens voor haar krijgt. Maar ondanks Kate wederzijdse gevoelens voor Zeke, weigert ze te trouwen met een man die haar geloof in God niet deelt.
Als Zeke anonieme bedreigingen begint te ontvangen, brengt hij zowel zichzelf als Kate in groot gevaar. Zaken uit zijn verleden steken de kop op, en hij beseft dat de strijd om het hart van Kate weleens zijn grootste uitdaging ooit zou kunnen zijn. Zal het hem lukken om haar voor zich te winnen?

Waardering:

Kate Millington, een postorderbruid, heeft verschillende keren een relatie gehad maar op het op een huwelijk aan lijkt te komen, doet ze een stap terug.
Het verhaal begin als ze na een tijd Herbert Frank weer ontmoet, de man aan wie ze heeft beloofd met hem te zullen trouwen. Maar Kate weet het al snel; met deze man kan ze niet verder.
Nog op dezelfde dag ontmoet ze Zeke Hart, een vriend uit haar jeugdjaren. Zeke neemt de rol als beschermheer op zich. Uit plichtsbesef maar zeker ook omdat hij zich tot haar aangetrokken voelt nu zjin kleine speelkamaraatje uitgegroeid is tot een mooie vrouw.
Hoewel de gevoelens wederzijds zijn kan Kate hier niet aan toegeven: Zeke heeft het geloof vaarwel gezegd.
Als Zeke gewond raakt voelt Kate zich hiervoor verantwoordelijk omdat het erop lijkt dat de dader een jaloerse man is. Hoe ongepast het ook mag zijn, ze staat erop Zeke te verzorgen.
Helaas blijkt het hier niet bij te blijven.. er is iemand die het op Zeke gemunt heeft; maar wie?
‘De gevluchte verloofde’ is het vierde deel van serie ‘De postorderbruiden’. Personen uit eerder verschenen delen kun je tegenkomen maar het boek is goed los te lezen.
Het is een verhaal wat rustig voortkabbelt en vrij voorspelbaar is. Het heeft niet veel nieuws te bieden in deze serie.
Dat neemt niet weg dat het en prima verhaal is wat door de fijne schrijfstijl makkelijk weg leest en waar menig liefhebber van historische roman van zal genieten!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029734417
Prijs: € 23.99
Prijs e-book: € 9,99
Aantal pagina’s: 286
Uitgave: maart 2023