De vergeten spionne - Sarah Steele
Historische romans

Steele, Sarah – De vergeten spionne

Inhoud:

‘De vergeten spionne’ van Sarah Steele is een aangrijpend verhaal met twee verhaallijnen die steeds meer met elkaar verweven raken. In het heden heeft Amy haar twee grote liefdes verloren, haar man en haar muziek. Ze stort zich op haar werk in het archief waar ze bewijs ontdekt dat de beruchte ‘agent Colette’, een Franse spion tijdens de Tweede Wereldoorlog, echt heeft bestaan. Dat gaat ze tot de bodem uitzoeken. Ze ontdekt een onvergetelijk verhaal, dat zich afspeelt in het bezette Parijs van 1941, waar Colette zich voordoet al pianiste terwijl het net zich langzaam rondom haar sluit.

Waardering:

De naam ‘Sophie Clément’ heeft niet zulke goede herinneringen nagelaten. Een bekende pianiste die heulde met de vijand. Maar nu, 1997, onderzoekt Amy overheidsdocumenten die een heel andere Sophie laten zien. Onder de naam ‘Agent Colette’ opereert Sophie in een groot spionagenetwerk in Parijs.
Door haar contacten met Duitse officieren komt ze aan waardevolle informatie waardoor vele levens kunnen gered worden.
Ten koste van zichzelf… want haar grote liefde Alec moet ze achterlaten maar ook andere vrienden begrijpen haar ‘keuze’ niet.
Wat een bewondering krijg je voor de verzetsstrijders na het lezen van dit boek!
Verdeeld in twee verhaallijnen, dat van Sophie en van Amy, volg je haar turbulente leven. Amy gaat praten met overlevenden die met Sophie samengewerkt hebben in de oorlogsjaren.
Er zijn jaren verstreken van zwijgen, geheimen en schuldgevoelens. Het heelt wonden dat Amy zich vastbijt in dit onderzoek. Voor de oudjes maar ook voor haarzelf.
Een prachtig, goed geschreven oorlogsroman waar je in meegezogen wordt. Zeker als het verhaal vordert en het spannend wordt. Het verhaal van Amy heeft niet veel toegevoegde waarde, het liefst wil je maar verder lezen over Sophie en de andere oorlogshelden.
Een boek wat iedereen zou moeten lezen! En laten we hopen dat deze schrijfster haar vaardige pen snel weer oppakt en ons nog een verhaal geeft om de herinneringen levend te houden!  

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029734127
Aantal pagina’s: 412
Prijs: € 22.99
Prijs e-book: € 11,99
Uitgave: februari 2023