Foekens, Simone – Winst voor het leven
Streek- en familieromans

Foekens, Simone – Winst voor het leven

Inhoud:

‘Winst voor het leven’ van Simone Foekens gaat over de nichtjes Miranda en Chantal. Wanneer Chantals moeder overlijdt, vinden ze een overlijdensverklaring van een kindje dat op dezelfde dag is gestorven als geboren en dat roept veel vragen op. Ze beginnen een zoektocht naar het verloren kindje en de bijbehorende vader. Hierdoor komen echter meer familiegeheimen aan het licht dan verwacht.

Waardering:

Als Chantal na het overlijden van haar moeder de spullen uitzoekt, vindt ze een bijzonder papiertje waardoor ze behoorlijk uit evenwicht raakt.
Het is een overlijdensverklaring van een baby, met precies dezelfde geboortedatum als haar nicht en beste vriendin, Miranda.
Ze willen dit uitzoeken maar het valt niet mee zonder aanknopingspunten. De enige aan wie ze vragen kunnen stellen is een oude oom. Maar na een bezoek aan hem zijn er alleen maar meer vragen bijgekomen.
Ondertussen is Miranda druk met haar pasgeboren kleindochter. Ze vereerd de kersverse moeder met veel bezoekjes en overlaadt de kleine met cadeautjes. Goed bedoeld maar voor Anne teveel. Hoe kun je hier evenwicht in brengen zonder anderen te kwetsen?
En zou een DNA-test rust geven in de levens van Chantal en Miranda?
Je leest het allemaal in deze nieuwste streekroman van Simone Foekens. Een vlotgeschreven verhaal met een boeiend onderwerp. De emoties zijn vrij vlak beschreven, dat is jammer maar past wel in het genre.

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer&Keuning
ISBN: 978902055080
Aantal pagina’s: 221
Prijs: € 17,50
Prijs e-book: € 7,99
Uitgave: januari 2023