Historische romans

Delamere, Jennifer – Uit de kunst

Een nieuw begin – deel 3

Inhoud:

Londen, 1881. Als een tragische gebeurtenis ertoe leidt dat de kunstzinnige Cara Bernay haar baan verliest, raakt ze bevriend met een jonge kunstenaar, Langham. Met zijn hulp stippelt ze een nieuw leven uit en begint ze haar eigen artistieke talent te ontwikkelen. Maar dan doet zijn broer, een knappe, maar onbuigzame graaf, haar een ongewoon verzoek dat ze niet kan weigeren. Ze gaat met de twee broers mee naar hun landgoed en daar stuit ze op een waarheid die haar voor een keuze stelt. Volgt ze haar droom of kiest ze voor het gewaagde plan dat kan uitlopen op een ramp?

Waardering:

Cara Bernay krijgt haar ontslag als gouvernante. Ze vertrekt naar Londen om haar zussen te bezoeken en op zoekt te gaan naar een nieuwe baan.
In Londen ontmoet ze Langham. Een kunstenaar met een raadselachtige achtergrond. Cara vertrouwd hem en ziet mogelijkheden om zelf ook aan de slag te gaan in de kunst.
Al snel ontmoet ze Langhams broer; graaf Henry. Een heel ander soort man. Maar iets in hem trekt Cara aan. Als ze zit dat hij problemen heeft met het opvoeden van Amelia, een meisje wat hij onder zijn hoede heeft, schiet ze te hulp. Hoe meer ze met elkaar optrekken, hoe groter de aantrekkingskracht wordt tussen hen beide. Maar er staan dingen in de weg, niet in de laatste plaats het standsverschil.
Cara is, waarschijnlijk samen met alle lezers van dit boek, vanaf het begin nieuwsgierig naar de afkomst van Amelia. Hier wordt geheimzinnig over gedaan tot één van de laatste hoofstukken. Dit geeft drive aan het verhaal en geeft een verrassende uitkomst.
In dit laatste deel van de serie ‘Een nieuw begin’ lees je ook hoe het met de hoofdpersonen uit de andere delen, de zussen van Cara, Rosalyn en Julia, gaat.
Bovendien heeft dit boek nog een mooie verrassing in petto. Ik vond het wel wat jammer dat dit al verklapt werd in de proloog.
Uit de kunst is een lekker dikke roman die je heel wat genoeglijke uurtjes bezorgd. Het is los te lezen maar de andere delen eerste lezen is echt leuker! 

Gegevens:

Uitgeverij: De Parel
ISBN: 9789493208056
Aantal pagina’s: 431
Prijs: € 22,50
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: oktober 2020