Historische romans

Hedlund, Jody – Een haastig huwelijk

Inhoud:

Een haastig huwelijk van Jody Hedlund: als Zoe Hart werkloos raakt, besluit ze met een postorderbruidenschip te emigreren naar Amerika om daar een beter leven te vinden én haar broer, die lang geleden is vertrokken omdat hij een misdaad heeft begaan.
Bij aankomst ontmoet ze de plaatselijke predikant Abe Merivale. Hij heeft kort daarvoor een kind gevonden en vraagt Zoe om de zorg voor het kind op zich te nemen. Ondertussen raakt hij helemaal uit balans door het nieuws dat zijn verloofde in Engeland plotseling met een andere man is getrouwd.
Dan krijgt Zoe een aanzoek van iemand met een dubieuze achtergrond, die zegt haar broer te kunnen vinden. Om Zoe uit de lastige situatie te redden en haar toekomst en die van het kind te verzekeren, stelt Abe een verstandshuwelijk voor. Lukt het Zoe om te vinden waarvoor ze gekomen is?

Waardering:

Met dit derde deel van de serie ‘Postorderbruiden’ heb je weer een heerlijk boek in handen. Zoë Hart komt als postorderbruid Amerika binnen. Verdrietig omdat ze zoveel verloren heeft en nu ook haar beste vriendin Jane krijt zal raken. Het kleine meisje dat door haar vader achtergelaten wordt, is als balsem voor haar gewonde ziel.
Maar hoe ze het praktisch regelen moet, dat weet Zoë niet. Want als ongetrouwde vrouw voor Violet blijven zorgen, is onmogelijk.
Om deze reden gaat Zoë een verstandshuwelijk aan met pastor Abe Merivale. Maar een verstandshuwelijk tussen twee jonge mensen die elkaar aantrekken als magneten, daar gaat iets gebeuren. Dat snapt iedere lezer vanaf de eerste bladzijde. En dat wil je ook want zowel Abe als Zoë zijn mensen met het hart op de juiste plek waardoor je hen alle geluk gunt.
Maar zonder slag of stoot gaat het allemaal niet. Ze moeten nog over bergen en door dalen om elkaars harten te vinden.
Ook dit derde deel van de serie ‘De postorderbruiden’ is weer een heerlijk, romantisch boek. Maar het verhaal heeft meer te bieden; ook een diepere inhoud en stukje spanning vind je hier.
Voortbordurend op de twee voorgaande delen maar ook prima op zichzelf te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 978902973290
Aantal pagina’s: 367
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 8,99
Uitgave: maart 2022