Historische romans

Johnson, Tara – Zingen in het maanlicht

Inhoud:

Zingen in het maanlicht van Tara Johnson: over onverwachte lichtpuntjes tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Cadence Piper is een teruggetrokken meisje met een groot talent: ze kan prachtig zingen. Wanneer het Cadence niet lukt om aan het werk te komen als verpleegster, besluit ze te zingen voor de ernstig gewonde soldaten in het ziekenhuis. Hierbij ontmoet ze dokter Joshua Ivy, en hij maakt het haar niet gemakkelijk. Samen zouden ze veel meer kunnen bereiken, maar dan moet Joshua Cadence wel durven toelaten…

Waardering:

‘Zingen in het maanlicht’ is een historische roman om in één ruk uit te lezen! Cadence Piper wil de leegte in haar leven opvullen door als verpleegster te helpen in een militair ziekenhuis. Maar helaas wordt ze afgewezen; jonge, vrijgezelle vrouwen worden niet aangenomen.
Ze besluit om op een andere manier iets voor hen te betekenen; ze zal haar zangtalent gebruiken en hun dagen op deze manier wat glans geven.
Maar dokter Ivy heeft zijn bedenkingen en verbied Cadence nog terug te komen. Tot hij met de handen in het haar komt te zitten en Cadence komt smeken hem te willen assisteren.
De omstandigheden zijn afschuwelijk maar Cadence doet haar werk met liefde. Het is soms lastig samenwerken met Joshua Ivy, en toch krijgen de twee een band met elkaar.
Naast zijn werk als arts houdt Joshua er nog een leven op naast. Een heel gevaarlijk leven, een leven wat hij geheim houden moet. Door omstandigheden komt Cadence er toch achter. Ze wil hem helpen maar Joshua wil haar niet meetrekken in het gevaar; ze is hem te dierbaar geworden.
Het is altijd interessant om te lezen over het ziekenhuisleven, ook aan het front. Maar dit boek heeft meer in zich. De schrijfster neemt je mee naar de slavenhandel in de 19e eeuw. Zo biedt het boek je niet alleen een flinke dosis romantiek maar ook een stukje historie en spanning. Echt een prachtig boek!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 978902973997
Aantal pagina’s: 366
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99