Historische romans

Meissner, Susan – De aard van breekbare dingen

Inhoud:

‘De aard van breekbare dingen’ van Susan Meissner speelt zich af in San Francisco. Het is 18 april 1906 en de stad beeft op haar grondvesten. Een heftige aardbeving leidt tot een verwoestend inferno. Uit de puinhopen staan twee vrouwen en een klein meisje op. Voor hen is dit het begin van een nieuw leven, en wat er onder de brokstukken is achtergebleven mag voor altijd verborgen blijven. Maar het verleden laat zich niet zo gemakkelijk begraven.

Waardering:

Susan Meissner heeft opnieuw een prachtig verhaal geschreven. Dit keer over een jonge vrouw, Sophie Whalen, die als immigrante naar San Francisco is gekomen en op de dag van aankomst trouwt met Martin Hocking.
Martin is veel weg voor zijn werk, Sophie is veel thuis samen met Martins dochtertje Kat. Kat heeft niet meer gepraat sinds het overlijden van haar moeder maar Sophie verzorgd haar liefdevol en langzaam maar zeker wint ze haar vertrouwen.
Hoewel ze het huwelijk anders had voorgesteld en er dingen zijn die haar vreemd overkomen, schikt Sophie zich en is ze tevreden.
Tot er op een dag een vrouw voor de deur staat waardoor hun beide levens in een ogenblik op de kop staan. Maar het kan nog erger; het is die dag dat San Francisco getroffen wordt door de grote aardbeving waardoor Sophie en Kat, samen met Belinda op de vlucht moeten om op een veilige plek te komen. Gebeurtenis na gebeurtenis volgen elkaar op. Als lezer word je hierin meegesleurd waardoor het lastig is je boek aan de kant te leggen.
Een prachtig boek over drie hele moedige vrouwen die samen weten te overleven en een bijzondere vriendschap opbouwen. Maar het verleden wegmoffelen is niet zo makkelijk, zo blijkt als Sophie opgeroepen wordt voor verhoor.
De waargebeurde grote aardbeving van San Francisco maakt het verhaal nog beter. Dit stukje geschiedenis is interessant om te lezen.
Genoten van het lezen van deze historische roman en daarom een aanrader!

Gegevens:

Uitgeverij: Mozaiëk
ISBN: 9789023960966
Aantal pagina’s: 350
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: maart 2022