Historische romans

Hedlund, Jody, Voorbij de horizon

Bakens van hoop – deel 4

Inhoud:

Race Point, Massachusetts, 1876. Victoria Cole heeft alles wat haar hartje begeert: ze heeft een fortuin geërfd en een charmante verloofde. Ze heeft al twee verloofdes versleten, maar nu is ze er zeker van dat ze ware liefde heeft gevonden. Als de bruiloft nadert, wordt Victoria bedreigd. Haar vader huurt een man in om haar te beschermen. Lijfwacht Tom Cushman heeft één gouden regel: nooit emotioneel betrokken raken bij je cliënten. Maar hij heeft nog nooit iemand beschermd die zo aantrekkelijk en innemend is als Victoria. Na een poging tot ontvoering, wordt de bruiloft uitgesteld en houden Tom en Victoria zich schuil in een vuurtoren totdat de dader is gevonden. Tom assisteert de vuurtorenwachter en Victoria moet doen alsof ze zijn vrouw is. En dat alles zonder de luxe van haar gebruikelijke leven. Als ze Tom beter leert kennen en hem helpt om zijn verleden achter zich te laten, moet ze ook haar eigen angsten onder ogen zien. Ondertussen komt de ontvoerder hen op het spoor. Zullen ze ooit beiden stoppen met vluchten en de geborgenheid vinden waar ze zo naar verlangen?

Waardering:

Nadat Victoria Cole twee keer een verloving heeft verbroken op de vooravond van haar huwelijk, is ze nu voor de derde keer verloofd. Ze weet zeker dat het deze keer, met Nathaniel, anders voelt. Niet iedereen is blij met haar voorgenomen huwelijk. Dat blijkt uit de aanval op Victoria, waarbij haar lijfwacht Arch gewond raakt.
Omdat Arch tijdelijk uitgeschakeld is en Victoria in gevaar is, stelt haar vader een nieuwe lijfwacht aan; Tom Cushman.
Hoewel het tegen zijn principes is jonge vrouwen en kinderen te beschermen, neemt Tom de taak toch op zich om zijn vriend een plezier te doen.
Het wordt al snel duidelijk dat de twee zich tot elkaar aangetrokken voelen, al weigeren beide dit toe te geven.
Als er een nieuwe poging wordt gedaan om Victoria te ontvoeren, besluit Tom dat Victoria weg moet. Hij neemt haar mee naar de afgelegen vuurtoren waar zijn werkt. Maar voor haar veiligheid is het beter dat ze voor de wet trouwen, al is het maar voor tijdelijk..
Wat volgt kan iedereen raden. Tom doet zijn uiterste best om zichzelf in de hand te houden, dat heeft hij immers aan Victoria’s vader beloofd!
Toms vader maakt het hen niet makkelijk. Hij voelt aan dat er iets aan dit huwelijk schort en dwingt hen zelfs tot lichamelijk contact.
Victoria komt eerst over als een hooghartige vrouw maar het blijkt al snel dat ze een goed hart heeft. Het leven in de vuurtoren is voor haar zo heel anders dan ze gewend is! Het is mooi om te lezen hoe goed ze haar best doet om zich aan te passen.. en hoe goed ze zich hierbij voelt!
Het personage van de moeder van Tom geeft een meerwaarde aan het boek. Van deze lieve, verstandig vrouw met haar handicap kan Victoria veel leren!
Door het hele verhaal heen lees je kleine stukjes uit het verleden van Tom. Pas heel aan het einde van het boek kom je hier alles over te weten.
Voorbij de horizon is een prachtig boek. Hoewel het het vierde deel is in de serie over vuurtorens, is het heel goed afzonderlijk te lezen. Een historisch verhaal met een beetje spanning maar vooral heel romantisch!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029726337
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 19.99