Historische romans

White, Rosanna M. – Het getal van de liefde

Serie ‘De Codekrakers’ deel 1

Inhoud:

Engelands sterkste troef in de al drie jaren durende Eerste Wereldoorlog is hun inlichtingendienst- geheime agenten wagen hun leven om informatie te verzamelen, en codekrakers proberen de codetaal van de geheime boodschappen van de vijand te ontcijferen. Margot de Wilde werkt in kamer 40 waar ze haar dagen doorbrengt met het ontrafelen van die geheime berichten. Maar haar wereld wordt volledig op de kop gezet door een onverwacht verlies en ze ontdekt voor de eerste keer in haar leven dat er meer is dan getallen alleen. Drake Elton keert gewond terug uit Spanje en wordt gevolgd door een vijand die van geen ophouden weet . Hij is al vlug helemaal hoteldebotel van de scherpe en intelligente Margot, maar de gevaren van de oorlog komen al snel dichterbij. Margot en Drake zullen moeten samenwerken om te kunnen overleven….

Waardering:

Margot de Wilde is goed met getallen. Ze werkt als codekraker en ontcijferd onderschepte berichten van de vijand. Margot woont samen met haar moeder. Buiten haar en haar broer en schoonzus heeft Margot bijna geen contacten.
Tot Dot Elton ook bij Kamer 40 komt werken. Met haar sluit Margot vriendschap. Hun karakters verschillen maar ze voelen elkaar aan en steunen elkaar door dik en dun. Het is ontzettend zwaar voor Margot als ze haar moeder dood in hun appartement ind. En als ze dan het vermoeden heeft daaat haar moeder niet aan een natuurlijk dood is overleden doet ze er alles aan om dit uit te zoeken.
De broer van Dot, Drake Elton, is gewond geraakt op zijn missie. En nog laat de vijand hem niet met rust. Herstellend van zijn verwondingen bij Dot thuis is hij nog steeds in gevaar.
Hij voelt zich aangetrokken tot Margot. En dat is wederzijds al moet Margot persoonlijk nog wat hobbels overwinnen.
Margot beseft niet hoe groot het gevaar is, de vijand loert naar haar. Drake en zij moeten hun handen ineen slaan om de vijand te overwinnen..
Zoals altijd heeft een boek van Roseanna White veel in zich. Een romantisch verhaal verweven in een spannend complot. Deze mix is boeiend en door de steeds weer nieuwe invalshoeken blij je maar lezen omdat je wilt weten hoe het afloopt.
Het getal van de liefde is het eerste deel van de serie ‘De codekrakers’. Toch lezen we ook over mensen die we eerder tegenkwamen in de serie ‘Schaduwen over Engeland’. Dit loopt iets door elkaar heen maar alles is prima afzonderlijk te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064513046
Aantal pagina’s: 400
Prijs: € 23,95