Bijbelse romans

Cosette, Connilyn – Verbonden met de sterren

Uit Egypte, deel 1
 

Inhoud:

 
Als slavin verkocht door haar vader en nu in de steek gelaten door de man met wie ze zou trouwen, moet de jonge Egyptische Kyra haar meesteres dienen die er genoegen in schept haar te vernederen. Kyra is erbij als verschrikkelijke plagen Egypte treffen. 
Ze kiest ervoor om met de Hebreeërs mee te trekken, probeert haar vertrouwen op een voor haar onbekende God te stellen en voelt zich aangetrokken door een man die haar volk minacht. Alles wat ze kende laat ze achter en ze komt terecht in de woestijn waar vele beproevingen wachten…
 
Keert ze terug naar Egypte of geeft ze haar leven en toekomst geheel over in de handen van Yahweh, de God van de Hebreeërs?
 

Waardering:

 
Dit boek beschrijft het leven van de gewone Egyptenaars en Hebreeërs in de tijd van Mozes. De Hebreeërs leven als slaven en hebben het zwaar. Hoe zwaar ze het hebben merkt de Egyptische Kyra als zij door haar vaders schulden wordt verkocht. Haar eigenares behandelt haar slecht. Ze raakt haar niet aan, maar mishandelt haar met woorden. Waarom haat ze haar zo?
Kyra ontmoet daar Shira, een slavin uit de Hebreeërs. Zij vertoont een grote liefde. Ze offert zichzelf voor Kyra op.
 
Als de plagen beginnen die de Hebreeërs uiteindelijk de vrijheid gaan geven, zoekt Kyra haar heil bij Shira en haar God. Langzaam maar zeker gaat ze wat meer begrijpen van God en het geloof in één god in plaats van meerderen. 
 
Het is een boeiend boek. Uiteraard zit er veel fantasie in en er is weinig bekend over het dagelijkse leven van de Egyptenaren in die tijd. Er zijn wat kleine vraagtekens bij sommige bijbelse details, maar het is een mooie aanvulling om je beter in te leven in die tijd en het volk van God.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064512353
Aantal blz: 336
Prijs: 20,95