Historische romans

Heitzmann, Kirsten – Bruid van de bergen

Inhoud:

Colorado, 1870. Desi Brennan groeit op in een land dat herstellende is van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze verlangt naar vrede die verder voert: volledige vrijheid van slaven en indianen. Ze botst dan ook flink met de rijke nieuwkomer Remy Montgomery, die nog steeds slaven voor hem laat werken en vindt dat indianen in reservaten thuishoren. Maar als hij haar familie helpt na een overval door bandieten, kan Desi niet anders dan Remy het voordeel van de twijfel gunnen en haar liefde voor hem erkennen.

Dan keert Remy terug van een lange reis met een kersverse bruid aan zijn zijde. Eenzaam stort Desi zich op haar werk voor haar vaders krant, en verzint ze met haar vader een list om de leider van de bandieten in de val te lokken. Hun plan loopt gruwelijk uit de hand.

Waardering:

Als Remington Montgomery in het stadje Colorado Springs komt wonen zorgt dat voor beroering. Luke, Desi’s beste vriend van jongs af aan is verliefd op Desi en kan het niet uitstaan dat Remington naar Desi kijkt. Hij trekt zijn pistool en wordt meteen in de gevangenis gegooid. Desi gaat voor hem pleiten bij Remy en zo komt ze met deze aantrekkelijke man in contact. Hij daagt haar uit en zij hem. Ze is zo totaal anders dan alle vrouwen die hij heeft gekend. Ze is niet bang, beklimt bergen en bomen en kent de omgeving op haar duimpje. Zelfs voor indianen is ze niet bang, ze strijdt zelfs voor hun rechten.

Luke blijft haar vragen om met hem te trouwen en zij blijft weigeren. Haar gevoelens voor Remy zijn totaal anders als voor Luke. Maar als Remy haar hart vertrapt dompelt ze onder in verdriet. Ze werkt hard in haar vader drukkerij en schrijft krantenartikelen.
Dan begint een roversbende hun krant te bedreigen. Dat loopt verschrikkelijk uit de hand.

Een heel boeiend boek met veel romantiek! Op sommige momenten goed spannend en op andere momenten verdrietig. Het karakter en de liefde van Desi voor anderen is bewonderenswaardig. Haar geloof komt meer daaruit naar voren dan door woorden er over.

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN 9789043531344
Aantal blz: 432
Prijs: € 23,99
Prijs ebook: € 12,99