Historische romans

Jagers, Melissa – Blind voor de liefde

Inhoud:

Neil Oliver is een man van weinig woorden en veel bezit. Wanneer hij te horen krijgt dat zijn afnemende gezichtsvermogen tot blindheid kan leiden, weet hij dat hij iemand nodig heeft aan wie hij zichzelf en zijn zaken kan toevertrouwen.
Helen Barker heeft twintig jaar al haar tijd gestopt in het opvoeden van de kinderen van haar zus. Nu de jongste het nest verlaten heeft, heeft ze weinig meer om handen dan lezen en naaien met als enig lichtpuntje in haar bestaan de diepgaande gesprekken met Neil over de Bijbel of de preek. Als hij haar vraagt een verstandshuwelijk met hem aan te gaan, grijpt ze de kans om haar bestaan als oude vrijster achter zich te laten met beide handen aan, ondanks Neils teruggetrokken levensstijl.
Zullen beiden hun oude, vertrouwde gewoonten opzij kunnen zetten om erachter te komen hoe ze elkaar kunnen liefhebben als het delen van woorden en gevoelens niet zo vanzelfsprekend is?

Waardering:

In dit laatste deel in de serie over Bruiden lezen we over Neil Oliver en Helen Barker. Dit boek kan goed los gelezen worden, want het heeft geen banden met eerdere boeken in de serie.
Als de laatste dochter van Helens zus het huis verlaat, rest Helen weinig anders dan naaien op haar zolderkamer bij haar zus en zwager. Geen leuk vooruitzicht. 
Op de bruiloft spreekt Neil Oliver haar aan. Hij is een man die nogal op zichzelf is en weinig contact heeft met anderen. Maar hij spreekt graag met Helen over de preek. Hij vraagt Helen op een nogal ongebruikelijke manier of zij met hem wil trouwen. Hij zoekt iemand die hij kan vertrouwen, want hij wordt blind. Diegene zal dan ook zijn zaken moeten beheren. 
Helen stemt toe en al snel trouwen ze. Maar dan blijkt dat ze nogal moeten wennen aan elkaar. Kunnen ze van elkaar gaan houden en als een getrouwd stel samen leven?
Een leuke korte novelle. Licht leesvoer met inhoud!

Gegevens:

Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234087
Aantal blz: 109
Prijs: € 6,95