Spannende boeken

Henderson, Dee – Verborgen

 
Inhoud:

Als hem gevraagd wordt wat hij voor de kost doet houdt commandant Mark Bishop het antwoord opzettelijk vaag: ‘Ik zit bij de marine.’ Dat hij het bevel voert op de kernonderzeeër de USS Nevada, ervoor zorgt dat de bemanning getraind en alert blijft tijdens de negentig dagen durende patrouille onder water, en dat hij bereid is om na een geldig presidentieel bevel kernraketten af te vuren, betekent echter dat er een zware taak op zijn schouders rust. Mark Bishop is een man die die verantwoordelijkheid accepteert en daar goed mee omgaat. En Mark wil dat er thuis iemand op hem wacht na zijn patrouilles.

 
Gina Gray wil graag getrouwd zijn. Zo heeft ze zich haar leven altijd voorgesteld. Nu haar relatie onverwacht is verbroken, concentreert ze zich echter op waar ze het best in is: oceanografisch onderzoek. Ze staat op het punt van een grote doorbraak en heeft de zienswijze en hulp van Mark Bishop nodig. Uit wat ze aan de marine heeft verteld, heeft ze geconcludeerd dat dit nog maar het begin is. Als ze gelijk heeft, gaat de oorlogsvoering onder water een nieuwe en gevaarlijke fase in.
 
Waardering:
 
Als opnieuw een vriend van Gina hun relatie verbreekt vertrekt ze naar het huis van haar broer bij de marinebasis in Bangor. Haar broer Jeff is dan nog op patrouille op een onderzeeboot, maar zijn vriend Mark loopt haar tegen het lijf. Hij helpt haar met haar nieuwe ideeën om onderzeeboten zichtbaar te maken. Gina is ontzettend intelligent en daardoor erg onzeker. Ze wordt vaak niet begrepen en mannen kunnen het niet aan dat een vrouw slimmer is. 
Daarom vraagt Gina aan Jeff om haar voor te stellen aan goede mannen. Hij vraagt het eerst aan Mark, maar die weigert vanwege het leeftijdsverschil. Dan stelt hij Daniel voor, die op de sonarafdeling van een onderzeeboot werkt. Maar als Gina daar al een tijdje mee uit gaat beseft Mark dat hij toch gevoelens heeft voor Gina. 
Nu moet Gina kiezen tussen twee geweldige mannen. 
Ondertussen doet ze steeds meer ontdekkingen die de oorlogsvoering tussen zeeboten zal veranderen. Mark en Daniel helpen haar met de presentaties aan de commandanten en ze krijgt alle beschikbaarheid van servers en computers. Maar ze wordt ook beveiligd.
 
In het boek lees je wisselend vanuit Gina en Mark. Daardoor lees je ook veel over het leven in een onderzeeboot.
 
Spanning en romantiek zijn in dit christelijke boek genoeg aanwezig. Er wordt regelmatig over het christelijke geloof geschreven. Het is weer een heerlijk boeiend boek zoals we gewend zijn van Dee Henderson. 
 
Gegevens:
 
Uitgeverij Barnabas
ISBN 9789085202837
Aantal blz: 416
Prijs: € 22,50

Extra:

Bekijk het inkijkexemplaar