Eigentijdse romans

Goyer, Tricia – Zaadjes van hoop

De taartenwinkel van Pinecraft – deel 2
Inhoud:

Als Hope Miller het aanbod krijgt om het lapje grond achter Eigen taart is goud waard te bewerken, grijpt ze die kans met beide handen aan. Eindelijk wat ruimte voor zichzelf, zonder dat ze op de lip wordt gezeten door haar zussen. Maar iedereen in Pinecraft, Florida, lijkt iets te willen zeggen over wat ze moet planten en hoe ze het moet doen.


Als weduwnaar en schoolmeester Jonas Sutter vraagt of zijn leerlingen van de Amish-school mogen helpen om het lapje grond om te toveren in een gemeenschapstuin, stemt Hope na lang aarzelen in. Diep vanbinnen vraagt ze zich af of ze op deze manier ooit de rust en stilte zal vinden, waarnaar ze zo verlangt. Maar God heeft voor Hope een ander plan – een dat haar hart opent voor de zegeningen om haar heen.

Waardering:

In het eerste deel van deze serie, De taartenwinkel van Pinecraft, lazen we dat Lovina zich settelde in Pinecraft door het opbouwen van een relatie en het beginnen van een taartenwinkel.
Haar zus Hope voelt zich echter nog niet zo thuis. Ze verlangd naar een eigen tuin, net zoals ze in Ohio had, waar en de rust en vrede die dat met zich meebrengt. Haar poging om een tuin bij hun huis in Pinecraft aan te leggen mislukt door de schrale grond. Hope loopt zelfs met het plan om Floria en haar familie te verlaten en haar nicht te gaat helpen het haar gezin.. en met de tuin.
Maar dan komt de weduwnaar Jonas Sutter, samen met zijn dochtertje, naar Pinecraft als tijdelijke schoolmeester. Hope bouwt een speciale band op met Jonas en met Emma.
Achter de taartenwinkel maakt Hope met wat hulpt een tuin. Een tuin die ze het liefst voor zichzelf wil houden maar waar Pinecraft een gemeenschapstuin van maken wil. Ze krijgt van een oude vriendin een dagboekje aangereikt wat geschreven is in de Tweede Wereldoorlog en waarin de zogeheten ‘Victory tuinen’ een grote rol spelen.  Voor Hope wordt het dagboekje erg belangrijk. Het laat haar anders naar de situatie kijken en vormt haar.
Het lijkt dat er een toekomst voor Jonas en Hope is weggelegd.. maar Hope twijfelt eraan of het Jonas om haar als vrouw te doen is, of omdat hij een moeder zoekt voor Emma.

Het is leuk om weer te lezen over de familie Miller en andere inwoners van Pinecraft en natuurlijk over de taartenwinkel. In het begin van het boek is Hope een wat teruggetrokken stille jonge vrouw. Het is mooi hoe je haar in de loop van het verhaal zit groeien naar een vastberaden krachtige vrouw die weet waarvoor ze staat.
Ieder hoofdstuk begint met een Amish-gezegde en sluit af met een recept. De recepten zijn leuk maar nemen wel vrij veel ruimte in beslag. Het boek valt niet in de categorie van de reguliere Amish-boeken. Er zit meer afwisseling in en bevat meer diepgang. Het is het tweede deel van een serie maar is ook prima los te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: De Parel
ISBN: 9789492408075
Aantal pagina’s: 338
Prijs: € 19.95