Spannende boeken

Pettrey, Dani – Onder water

Alaska-avonturen – deel 1

Inhoud:

Bailey Craig had zich vast voorgenomen om nooit meer naar Yancey, Alaska terug te keren. Ze had een verleden en een slechte reputatie – en een plaats als Yancey vergeet dat niet. Ze kwam alleen maar terug om een geliefde te begraven, die in een vliegtuigongeluk was omgekomen. Maar dan komt er verdacht bewijsmateriaal tevoorschijn en Baileys eigen deskundigheid is van veel waarde voor het onderzoek. 

Cole McKenna kan veel aan. Hij maakt de gevaarlijkste reddingsduiken en als er een moordenaar in de buurt rondloopt schrikt hij niet terug. Maar het opduiken van Bailey is een grotere uitdaging. Ze had zijn hart gebroken… maar ze lijkt niet meer op het meisje dat Yancey tien jaar geleden verliet. En hij is niet meer de jongen die ze achterliet. 

In een race tegen de klok, terwijl het aantal slachtoffers toeneemt, moeten Bailey en Cole nauw samenwerken ondanks de beschadigingen uit hun verleden, totdat de waarheid over wat in de diepte verborgen ligt uiteindelijk boven water komt.

Waardering:

Bailey Craig is uit Yancey om nooit meer terug te keren. Maar als ze het bericht krijgt dat haar tante is verongelukt, moet ze toch terug. Bailey heeft een slechte naam in het dorpje. Ze is veranderd maar kan haar verleden niet ongedaan maken.
Cole McKenna heeft ook een verleden met Bailey. Ondanks dat hij haar gekwetst heeft zoekt hij haar op. Bailey wil afstand bewaren maar gaandeweg raken ze samen betrokken bij een moordonderzoek. Het onderzoeksteam kan Bailey goed gebruiken om haar kennis in Russische kunstvoorwerpen, wat verband lijkt te houden met de moorden.
Cole en de andere leden van de familie McKenna zijn reddingsduikers en doen samen met Bailey een bijzondere ontdekking. Maar daar zijn de moordenaars niet zo blij mee en nemen hen te pakken.
Onder water (een toepasselijk titel!) is een goed verhaal. Spanning voert de boventoon maar ook emotionele gevoelens en het dagelijks leven speelt een belangrijke rol. Een goede mix! De liefde tussen Cole en Bailey bloeit weer op. Cole is neergezet als een goede man die voorzichtig met Bailey’s gevoel omgaat.
De familie McKenna is een hechte familie. Het is niet onwaarschijnlijk dat we meer over hen gaan lezen in volgende delen. Dat zou leuk zijn, zeker omdat de verhouding tussen Landon en Piper zo’n open einde heeft.
Op de achterzijde van het boek staat geschreven dat het boek aanbevolen is voor fans van Dee Henderson. Helemaal mee eens. De familiaire verhoudingen in combinatie met de spanning lijkt erg op de bekende O’Malley-serie. Een goed boek voor een goede prijs!
Onder water is het eerste deel van de serie Alaska-avonturen.

Gegevens:

Uitgevrij: Van Wijnen
ISBN: 9789051944617
Aantal pagina’s: 316
Prijs: € 14.95