Spannende boeken

Rosenberg, Joel C. – Het derde doelwit

Inhoud:

J.B. Collins  is een buitenlandcorrespondent voor The New York Times. Als hij hoort dat ISIS, een splintergroepering van Al-Qaida, in Syrië chemische wapens heeft, weet hij direct één ding zeker: dit verhaal moet hij koste wat het kost volgen. Bezit de leider van de jihadistische groepering deze wapens inderdaad? Zo ja: wat is het doelwit? Amerika? Israël? Of is er een derde doelwit?

De Amerikaanse president staat op het punt het Midden-Oosten te bezoeken, maar in deze gespannen tijden is dat een vrijwel zekere aanleiding tot een escalatie van conflicten. Kan Collins zijn invloed aanwenden voordat het te laat is? Of zullen de terroristen erin slagen talloze mensen te doden tijdens een aanval op het derde doelwit?

Waardering:

Opnieuw heeft Rosenberg een spannend actieboek geschreven over het Midden-Oosten. Nu is de dreiging van IS het onderwerp.
Het boek begint met de grootvader van de hoofdpersoon die ook journalist is in het Midden-Oosten. J.B. is in de voetsporen van zijn grootvader getreden.
Hij zoekt de grenzen op als hij een interview houdt met de tweede man van IS. Maar dat is niet genoeg, hij wil de hoofdpersoon interviewen.
Het boek is erg spannend en zit vol actie. Er vallen de nodige doden en er worden gruwelijke daden begaan door leden van IS.
De dreiging van chemische wapens is beangstigend. Is dit niet wat er kan gebeuren als IS chemische wapens in handen krijgt?
Sommige gebeurtenissen zijn wat al te mooi, maar dat hoort een beetje bij dit genre.

Gegevens:

Uitgeverij Mozaïek
ISBN 9789023994886
Aantal blz: 414
Prijs: € 22,50