Spannende boeken

Hoek, Jozef – Ontzet

Inhoud:

Op haar trouwdag wordt Lydia Rodenberg op brute wijze ontvoerd. Al snel komt het onderzoeksteam een hoofdverdachte op het spoor: Andries Lindehout, een rancuneuze effectenmakelaar met een dubieuze staat van dienst. De verantwoordelijk inspecteur, Marly Rensen, denkt de ware toedracht van het delict direct te doorzien. Ze beseft echter al snel dat het rechercheteam Lindehout nooit binnen de wettelijke kaders veroordeeld krijgt en als onderzoeksleider besluit ze hem met zijn eigen wapens te bestrijden. Rensen ontketent daarmee een huiveringwekkende tweestrijd ver voorbij het strafrechtelijk toelaatbare. Ontzet is een meeslepende psychologische thriller over misdaad, recht en veerkracht. Een boek dat je laat huiveren, in verwarring brengt en je aan het denken zet over de vraag: hoe ver mag je gaan om kwaad met kwaad te vergelden?

Waardering:

Op de ochtend van haar trouwdag is Lydia Rodenberg spoorloos. Inspecteur Marly Rensen leidt deze ontvoeringszaak. Er is al snel een hoofdverdachte; Andries Lindehout. Dat de man verantwoordelijk is voor de verdwijning en van dit ‘spelletje’ geniet, wordt haar al snel duidelijk.
Alles wijst in zijn richting, maar feitelijke bewijzen zijn er niet.
Als Lydia op gruwelijk wijze vermoord blijkt te zijn, besluit Marly het recht een handje te helpen. Tegen alle regels in, met gevaar voor haar loopbaan.
Ze beseft op dat moment echter niet wat een gevaarlijke persoon deze man is. De bedreiging die hij uit zijn niet mis.
Je leest hoe Lindehout gevangen genomen wordt maar zijn spelletje doorspeelt. Om erachter te komen hoe hij vanuit de gevangenis opereert wordt Luc, undercover, bij Lindehout op de afdeling geplaatst om zo te proberen informatie los te krijgen.
Het verhaal werkt naar een climax toe. Je denkt als lezer te weten wie welke rol heeft maar de auteur weet je echt te verrassen. Dat gebeurd op zo’n manier dat je het boek verbijsterd dichtslaat. De titel ‘Ontzet’ is ook zeer terecht. 
Absoluut een goed verhaal, al mag is de schrijfstaal, met name de dialogen, nog wel onder de loep genomen worden. Situaties zijn hier en daar wat vergezocht maar, nadat het bij mij wat langer duurde voor ik erin zat, het is en blijft een boek waarin je blijft lezen; zeker als het naar de climax toe gaat. Het zou geen straf zijn als er meer boeken uit de hand van Jozef Hoek zouden verschijnen

Gegevens:

Uitgeverij: Scholten
ISBN: 9789083261300
Aantal pagina’s: 336
Prijs: € 18,95