Eigentijdse romans

Musser, Elizabeth – Bij heldere maan

Inhoud:

In Bij heldere maan van Elizabeth Musser droomt Allie Massey er jaren van om van de paardenranch van haar grootouders een traumacentrum te maken waar gewerkt wordt met paardentherapie. Haar oma draagt haar plan een warm hart toe, ook financieel. Maar als ze overlijdt erft Allie de ranch niet, tegen alle verwachtingen in.
In haar zoektocht naar antwoorden ontdekt ze het bijzondere levensverhaal van haar oma; een geschiedenis die voert van de Grote Depressie tot de Tweede Wereldoorlog; een verhaal over onderzeeërs, moedige kustwachten en een nacht op het strand die het leven van haar grootmoeder voor altijd heeft bepaald. En misschien ook wel een verhaal dat Allie laat zien hoe ze haar droom alsnog kan waarmaken.

Waardering:

Allie heeft een prachtige droom: een praktijk voor paardentherapie beginnen op het landgoed van haar oma. Door middel van de therapie wil ze kinderen en volwassenen met beperkingen of problemen helpen. De droom valt echter in duigen als het testament van haar oma wordt geopend.
Allie wil echter niet zomaar opgeven en het wordt een obsessie oor haar. Ze verliest er zelfs haar verloofde door.
Dan vindt ze waar ze naar zocht, maar dan begint de reis pas. Haar oma leidt haar door krantenknipsels en notities door haar leven heen. Wat ze tijdens haar leven nooit kon vertellen, vertelt ze nu postuum aan Allie.
Het verhaal van haar oma is mooi, schokkend, ontroerend en bemoedigend.

De wisseling van de verhalen over Allie en oma Dale gaan vloeiend in elkaar over. Allie lijkt veel op haar koppige oma.
Het christelijke geloof heeft geen hele grote plaats, maar er wordt wel duidelijk geschreven dat op de knieën in gebed het juiste is om te doen.
Het boek is moeilijk weg te leggen, zo boeiend is het! Een van de beste romans van Musser!

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029733427
Aantal blz 400
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: €
Prijs luisterboek: €

Extra:

Lees het leesfragment