Eigentijdse romans

Raney, Deborah – Avondrood

Avondrood is het derde deel in de serie over de drie zussen Chandler. De andere delen uit deze serie zijn Morgenlicht en Dagdroom.

Inhoud:

Avondrood van Deborah Raney vertelt het verhaal van Britt, de jongste van drie zussen. De afgelopen jaren heeft haar hele leven gedraaid om de mantelzorg voor haar ernstig zieke moeder. Nu haar moeder is overleden, denkt ze eindelijk tijd te krijgen voor zichzelf. Maar dan moet Britts oudste zus Phee bed houden wegens een gecompliceerde zwangerschap en opnieuw wordt Britts hulp ingeroepen.

Rafe Stuart is een ziekenhuismedewerker en niet in staat om zich fouten uit het verleden te vergeven. Om zijn leed te vergeten werkt hij hard om levens te redden, maar hij weet dat hij alle kans op liefde heeft verspeeld.

Als Britt en Rafe elkaar ontmoeten vanwege het ziekenhuisbezoek van Phee, vliegen de vonken over en weer. Maar Britt heeft geen tijd voor romantiek en Rafe heeft die afgezworen. Is het mogelijk om die afstand te overbruggen?

Avondrood is het derde deel in de serie over de drie zussen Chandler, maar is te lezen als een op zichzelf staande roman. De andere delen uit deze serie zijn Morgenlicht en Dagdroom.

Waardering:

Het lijkt er op dat Britts leven telkens in de wacht zit. Elke keer “moet” ze voor iemand zorgen. Eerst haar moeder, die aan kanker overlijdt. En nu weer haar oudste zus Britt die zwanger is van haar eerste kindje.

Als Britt Phee vindt in een plas bloed is ze in paniek. Degene die haar aan de telefoon geruststelt, is ambulancebroeder Rafe. In het ziekenhuis zoekt hij haar op. Al snel beginnen ze iets voor elkaar te voelen, maar er zijn nogal wat obstakels. Zo vindt Rafe dat hij geen recht meer heeft op liefde en Britt heeft moeite met de jongen die Rafe onder zijn hoede heeft genomen. Een relatie met meteen een kind ziet ze niet zo zitten.

De verhuur van de huisjes gaat gewoon door. Britt en haar zus hebben het er druk mee. En Britt wil dolgraag een trouwlocatie maken van de plek op de heuvel.

Een heerlijk vervolg op de eerste twee romans van deze serie. Het leest makkelijk, met veel romantiek maar ook spannende momenten.
Het boek kan los gelezen worden, maar als je de andere delen ook nog wilt lezen moet je dit niet eerst lezen.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029732581
Aantal blz 352
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment